European Open – Finaalit

   EOlogo2013

Sateisen yön jäljiltä kenttä oli aamulla vielä hieman kostea, mutta se ei haitannut finaalipäivään hyvin valmistautuneita urheilijoita. Tämän päivän 18 väylää ratkaisisi palkintorahojen kohtalon, joten pieniinkään virheisiin ei ollut enää varaa. Naisten cutissa osa pelaajista ei päässyt enää mukaan ja jäljellä oli enää kahdeksan parasta. Suurin mielenkiinto eilisten tulosten perusteella osoittautui kolmen kärkeen, sillä heidän takanaan uhkaajia ei enää ollut iskuetäisyydellä. Valarie Jenkins johti lähes koko kierroksen ajan ja näytti vääjäämättä siltä, että voitto lähtisi hänen mukaansa. Toisin kuitenkin kävi. Väylä 16 ja tuloskorttiin masentava neljä yli parin. Paige Pierce pääsi tässää vaiheessa niskan päälle eikä enää luovuttanut kärkipaikkaansa. Tässä vaiheessa myös Catrina Ulibarri nousi Valarien ohi, mutta hänen kanttinsa ei kestänyt lopussa yltynyttä tuulta vaan kaksi viimeistä reikää venähti plus neljään. Naisten kolmen kärki siis:

  1. Paige Pierce +27
  2. Valarie Jenkins +29
  3. Catrina Ulibarri +32
Naiset

Catrina Ulibarrin tyylinäyte

Kansaa oli saapunut valtoimenaan kannustamaan omaa poikaa Pasi Koivua. Satapäinen kannustajajoukko seurasi kahta kärkiryhmää ja aplodit kantautuivat ansaitusti jokaisesta hienosta suorituksesta – Pasille tosin aina äänekkäimmin. Hän pelasikin mukavasti miinuksen puolelle, sillä päivään mahtui kaksi bogeya ja runsaasti birkkuja. Tulos -6 nosti Pasin ohi Jeremy Kolingin neljännelle sijalle ja sillä napattiin mukavat 1600€ palkintorahoja.

Yleisö

Yleisömeri viimeisellä väylällä.

Voitosta käytiin kiivas kamppailu Paul McBethin ja David Feldbergin välillä. Feldbergillä varmasti oli muistissa viime vuoden huima nousu ykköseksi viimeisillä väylillä. McBeth puolestaan oli pelannut vakuuttavaa peliä koko viikonlopun. Väylä toisensa jälkeen kortteihin kirjoitettiin birkkua ja paria tasatahtiin. Feldberg käynnisti lopussa jälleen huiman rynnäkön ja saavutti McBethiä. Vielä kaksi väylää ennen loppua tilanne oli tasan mutta väylä 17 ja Feldbergin avaus OB:lle, tämän seurauksena bogey ja takaa-ajoasema. Viimeisellä väylällä hänellä oli loistava tilaisuus tuoda vielä peli tasoihin, mutta täysin tehtävissä ollut putti kaarsi hiuksen hienosti ohi korista. Felbergille kuitenkin jäleen päivän kovin tulos (-11). Miesten lopputulokset:

  1. Paul McBeth -28
  2. David Feldberg -27
  3. Will Schusterick -23
  4. Pasi Koivu -20
Palkinnot

Naisten ja miesten kärkitrio. Kolmas vasemmalla ja voittajat oikealla.

Kokonaisuudessa Jussi Meresmaan järjestämä tapahtuma oli loistava esimerkki hienosti organisoidusta kilpailusta. Yleisöä oli saatu loistavasti mukaan seuramaan pelaajia ja pelaajatkin varmasti olivat innoissaan aplodien raikaessa onnistuneiden suoritusten jälkeen. Media oli saapunut paikalle ainakin kahden tv kanavan voimin ja tiedä kuinka monta eri lehtitoimittajaa mukaan oli soluttautunut. Pelaajat näyttivät katsojille loistavaa esimerkkiä siitä, mitä tämä urheilu tosiasiassa on ja kuinka intohimolla he tähän suhtautuvat. Mainittakoon tähän loistava esimerkki ympäristön huolehtimisesta Philo Brathwaiten muodossa, jonka näin noukkimassa muiden roskia kierroksen lomassa. Hienoa esimerkkiä kaikki tyyni. Tästä on hienoa jatkaa eteenpäin kohti uusia koitoksia.