European Open – kolmas päivä

Kolmas kilpailupäivä valkeni huomattavasti kahta edellistä päivää aurinkoisemmissa merkeissä. Tuulikin oli hieman leppynyt, mutta mitenkään tyyneksi ei voinut säätä sanoa. Aikaisimmat lähtivät kesyttämään The Beastiä jo kahdeksan maissa. Edellisten päivien kierrokset eivät painaneet jaloissa vaan ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua.

Naiset

Naisten kärkikaartia.

Yleisöä paikalle alkoi valua pikkuhiljaa ja jo naisten kärkiryhmää seurasi mukavan kokoinen lauma innokkaita silmäpareja. Amerikan tähdet Paige Piercen johdolla nakuttelivat mukavantuntuisesti kiekkoja koreille. Paige kuienkin aloitti kierroksen hieman takkuillen kolmella peräkkäisellä bogeyllä ja Valarie Jenkins pääsi aivan kantaan kiinni. Eroa saatiin kuitenkin jälleen kahden kärkinaisen välille Paigen upottaessa etuysille vielä neljä birkkua. Kierros saatiin päätökseen melko pienillä eroilla kolmen kärjessä. Paigella siis johto yhteistuloksella +23, Valarie toisena +25 ja pronssipallissa kiinni tällä hetkellä Catrina Ulibarri (+27). Parhaana suomalaisena on viidentenä majaileva Ellinoora Heikkilä, jolla edellä olevaan Jessie Westphaliin on matkaa neljä heittoa.

David Felberg

David Feldberg

Miesten kovimmat odotukset kohdistuivat eilisen kierroksen jälkeen kärjessä olleeseen Paul McBethiin. Takana tosin oli tukku kovia nimiä joilta keneltä tahansa voi odottaa mitä vain. Simon Lizotte väläytti osaamistaan 7 väylällä ja nakkasi nimiinsä komean hole-in-onen haastavalla ylämäkiväylällä. Tästä saatu suurin hyöty tosin menetettiin seuraavalla väylällä, kun korttiin kirjattiin bogey. Kovinta vauhtia kärkitaiston takana piti kuitenkin parrastaankin tutuksi tullut David Feldberg, joka onnistui edellisen päivänä tuhrimaan saariväylällä melkeinpä koko bäginsä sisällön OB:lle ennen kuin lopulta onnistui laittamaan kiekon mukille. Tämä päivä osoitti kuitenkin sen mikä mies oikein on kyseessä. Lopputuloksissa päivän päätteeksi komeilee -12, voisikohan tätä jo sanoa The Beastin kesyttämiseksi? Tulos oikeuttaa paikkaan huomisessa ykkösryhmässä yhdessä Jeremy Kolingin (-15), Will Schusterickin (-19) ja McBethin (-20) kanssa. Mcbethin johto olisi ollut selvempi ilman viimeisen väylän kahta outtia. Tästä seurauksena harmillinen tuplabogey.

Kakkosryhmässä huomiseen finaalipäivään lähdetään tasaisissa merkeissä kaikkien ollessa tuloksessa -14. Pasi Koivu mukana tässä ryhmässä yhdessä Rickard Wysockin, Simon Lizotten sekä Nikko Locastron kanssa. He kaikki ovat vielä hyvissä hyökkäysasetelmissa huomista ajatellen. Katsotaan kenelle huomisen finaalipäivän tuulet puhaltavat suotuisimmin.

Putti

Tätä yleisömerta odotetaan paikalle myös huomenna.