Viikonloppuna kovia tuloksia sekä Suomessa että ulkomailla

Viikonloput on täynnä kilpailuja ja pelaajia riittää niin kotimaan kamaralla kuin ulkomaillakin järjestetyissä koitoksissa. Kuudes Eurotourin kilpailu pelattiin Otepäässä, Virossa. Osanottajalista näytti jo alkujaan hyvin suomalaispainotteiselta ja tulosliuskoja lukiessa tilastot puhuvat puolestaan. Ensimmäisne päivän jälkeen näytti vahvasti siltä että Suomeen otetaan mainetta ja kunniaa oikein roppakaupalla. Ainoa tikku suomalaisten lihassa oli amerikan ihme Avery Jenkins. Kyseinen kaverihan piti juuri klinikkakiertuetta eri seurojen jäsenille ympäri Suomen ja ilmeisesti ihan hyvin oli saanut iskostettua oppinsa. Tosin aivan kaikkia kikkoja hän ei ollut suostunut kertomaan, koska eurotourin osakilpailuvoitto lipsahti rapakon taakse hänen mukanaan. Jenkins tahkosi taululle vakuuttavat lukemat:  -36. Hänen takanaan onkin sitten peräti 13 sinivalkoista jonossa. Parhaimpina toiseksi tullut Teemu Nissinen (-33) ja kolmas Teemu Malmelin (-31).

Melkein kaikissa muissakin luokissa nähtiin vähintään yksi suomalainen kolmen kärjessä. Mastersissa kolmoisvoitto Ville Piipon (-19) johdolla, naisissa Hannele Määttä (+48) määräsi tahdin ja Advanced amateursissa kakkosena Rami Roppo (+3).

Tulokset kokonaisuudessaan PDGA:n sivuilta.

 

Raaseporissa pelattiin lauantaina viimeinen SM-karsinta, Raaseporin Helmi. Kahden kierroksen mittelöt käytiin upeissa jokimaisemissa. Avoimessa luokassa parin paremmalle puolelle päästiin yhdeksäntoista pelaajan voimin ja voittajaksi kruunattiin 16 heittoa miinukselle tahkonnut Kalle Savonen. Yhden heiton perässä Jere Rosenqvist ja kolmantena Markus Pohjolainen (-12).

Naisissa Henna Määttä otti jälleen muilta päänahat talteen ollen  8 heittoa toiseksi tullutta Susanna Virtasta parempi. MA2 luokassa voitto jaettiin Tom Andbergin ja Jussi Ullgrenin kesken, molempien pelatessa kaksi kierrosta yhteistuloksella kolme alle. Mastersin puolella nähtiin yhtä vakuuttava voitto kuin naistenkin keskuudessa. Yhdeksän heittoa pakkasen puolella toi kahdeksan heiton voiton Thomas Mykkäselle. Jani Winterhalter ja Harri Neuvonen jakoivat toisen sijan Thomaksen takana.

Kaikki tulokset kisakoneesta.