Frisbeepoint tour #2

Kankaanpäässä kisattiin jälleen isomman luokan tapahtumaa kuin pelkkiä viikkokisoja. Frisbeepoint tourin toinen osakilpailu pelattiin viikonloppuna 15.6-16.6. jo tutuksi tulleella Viiden tien risteyksen radalla Tomoottajien järjestämänä. Kyseinen seura on kunnostautunut tällä kaudella hyvin kilpailujen järjestämisessä. Tämänkin kisan osallistumisoikeuksista käytiin tiukka taisto ja nopeasormisimmat pääsivät mukaan kaksipäiväiseen koitokseen.

Kovimmat tulokset ladottiin tiskiin odotetusti advanced amateur sarjassa, johon oli ilmoittautunut 34 pelaajaa. Kotikenttäetu taisi olla tällä kertaa valtti Jarmo Aululle, joka vakuuttavasti nakutti kierros kierrokselta kovia lukemia. Lopputuloksissa historiankirjoihin kolmen kierroksen yhteistulokseksi saatiin -12. Toisen sijan nappasi Mikko Laihonen jääden suhteellisen selvän tuntuisen viiden heiton päähän. Kolmospaikalle saatiin Henri Perälä yhteistuloksella -6.

Vaikeimman kautta voitto oli tavoiteltavissa Intermeadiate amateurien joukossa, koska osanottajia tähän sarjaan paikalle oli saapunut 70. Kolmossijan napannut FGCK:n luottopelaaja Janne Jaalivaara manasi ensimmäisen päivän tuulista keliä toisella kierroksella, mutta sunnuntaina parantunut peli toi himoitun palkintopallipaikan yhteistuloksen ollessa viisi yli parin. Kakkoseksi itsensä kiilannut Huuselan Jussi oli tällä kertaa pari heittoa parempi ja täystyrmäyksen tässä sarjassa muille antoi Erkka Leivo pelaten ainoana yhteistuloksensa alle parin. Lopputuloksena mukavan tuntuinen -2.

Junioripelaajissa voittotulos noudatti kahden edellisen sarjan kaavaa. Voittomarginaalina viisi heittoa kakkoseen. Niko Rättyä tahkosi miinuksen puolelle juuri tuon viisi heittoa ollen tällä kertaa ykkönen. Parin miehenä toisena itsensä tulosluetteloista löytää Jasper Heino. Heti Heinon imussa sijoituksissa Markus Pöysti (+2). Naispelaajia olisi jälleen toivonut paikalle runsaslukuisemman määrän. Tämän sarjan voitto kuitenkin tällä kertaa Irina Kosuselle (+49), kakkosena Soile Mutikainen (+54) ja taiston kolmas Kati Järvisalo tuloksella +63. Frisbeepoint tourin Kankaanpään osakilpailusta siis jokaisella sarjalla voittomarginaali toiseksi sijoittuneeseen pelaajaan viisi heittoa, melkoista sattumaa?