Fierce Pro Tour

fierce_protour

Kotimaisen frisbeegolfskenen kovatasoisimman tourin ensimmäinen osakilpailu pelattiin viikonloppuna 8.-9.6. Kankaanpäässä.  Viidentienristeyksen radalle Fierce Pro tourille oli ilmoittautunut iso liuta kovatasoisia pelaajia ja odotettavissa oli vähemmän puihin kohdistuvaa kiekkojen kopsetta kuin normaalilla viikkokisakierroksella. Fierce oli hommannut paikalle nopeustutkan jonka kanssa isokätisimmät hakivat pientä henkistä yliotetta toisistaan. Kovimmat lukemat tutkaan tykitti Teemu Nissinen huikealla 131km/h nopeudella, mahtoikohan tämä olla avain viikonlopun menestykseen.

Suurin osanottajamäärä nähtiin totutusti avoimessa sarjassa johon oli ilmoittautunut peräti 76 pelaajaa.  Ensimmäisen kierroksen päätteeksi saatiin ihailla tulostaululla kärkimies Jyri Salmisen lukemaa -10. Sama mies nähtiin kärjessä myös toisen kierroksen jälkeen yhteistuloksen ollessa -17. Mutta mitä tapahtuikaan viiemisellä kierroksella. Tutkaan kovimmat lukemat paukuttanut Nissinen näytti kilpailijan hermonsa ja nousi neljän heiton takaa kahden heiton voittoon, pelaten  päätöskierroksen -9. Avoimen Pro sarjan voitto siis huikella nousulla Teemu Nissiselle (-22), kakkospallille kahden ensimmäisen kierroksen kuningas Jyri Salminen (-20) ja matalimpaan palliin joutui tyytymään Veli-Pekka Luoma jääden yhden heiton kakkosmiehestä.

Seniorit 40 –sarjassa osanottajia oli saapunut myös mukavasti. Kolmen kierroksen rupeaman kärkikolmikosta löytyy Väisäset Simo (1.) & Sami (2.). Samin kanssa jaetulle toiselle sijalle tuli myös  Kai Vesa pelaten yhteistuloksen -2. He jäivät voittajalle ainoastaan yhden heiton. Seniorit 50 –sarjassa nähtiin tällä kertaa ainoastaan neljä kisaajaa. Taitavin puiden väistelijä tällä kertaa oli liiton oma poika Ville Kotamäki, joka onnistui nappaamaan tittelin itselleen viimeisen kierroksen neljän birdien siivittämänä.

Naisten sarjan voitosta käytiin tiukkaa taistoa aina viimeisille väylille saakka. Lopulta voiton vei kauden mittaan tutuksi tullut nimi Henna Määttä ja hänestä heiton päässä toiseksi sijoittui Ellinoora Heikkilä. Tiukan vastuksen tälle kaksikolle toi Anna Elo hengittäen heidän niskaansa koko kilpailun ajan.

Kilpailun kaikki tulokset löytyvät kisakoneesta.