Parigolfin Suomen mestaruudet ratkottu

Parigolfin Suomenmestaruuksista miteltiin kahden päivän koitoksena Talissa ja Kivikossa. Sunnuntain finaalikierrokselle oli ennustettu huonohkoa säätä ja Talin radalla puhalsi tavanomaistakin kovemmat tuulet. Kivikossa sääolosuhteet olivat sunnuntaina Taliakin huonommat. Talissa säästyttiin kuitenkin sateelta varsinaisen kierroksen aikana.


Kovatkaan tuulet eivät haitanneet avoimen sarjan voittajia. Jalle Stoorin ja Nils Iso-Markun paikalliskokemus antoi finaalikierrokselle turvallisen kaulan. Finaalikierroksen heittely oli voittajaparilta rentoa. Harvat epäonnistumiset avauksissa paikattiin parin toimesta. Myös puttipeli toimi voittajaparilla ja finaaliryhmää seuranneet katsojat pääsivät ihailemaan birdie-tulitusta. Viimeisellä väylällä Iso-Markku upotti kisayleisön iloksi noin kymmenmetrisen birdie-putin.

DSC_0011 (1)

Nils Iso-Markku tositoimissa. Kuva: Jarno Virtanen

Avoimen sarjan parigolfin suomenmestaruuden ottivat Jalle Stoor ja Nils Iso-Markku. He jättivät muut kauas taakseen vahvoilla esityksillä Talin radalla. Ennen finaalikierrosta Stoorilla ja Iso-Markulla oli turvallinen yhdentoista heiton ero kisan ennakkosuosikkeihin Teemu Nissiseen ja Seppo Pajuun. Talin kapeat väylät eivät kuitenkaan tuottaneet vaikeuksia rennosti
heittäneille Stoorille ja Iso-Markulle, jotka voittivat lopulta kolmentoista heiton erolla.

Kärkiryhmän toinen pari, Teemu Nissinen ja Seppo Paju, pelasivat myös kovan kierroksen, mutta pari bogia ja Kalle Savosen ja Mikko Laihosen kova finaalikierros teki loppuratkaisusta jännittävän. Savonen ja Laihonen lopettivat varsinaisen kierroksen väylälle yksi ja pari teki siihen hienon birdien pienten vaikeuksien jälkeen. Savonen vei komealla kahdeksan metrin putilla parin sudden death -kisaan Pajua ja Nissistä vastaan. Sudden death -kisa pelattiin kiinteän radan seiskaväylällä worst shottina. Savonen ja Laihonen heittivät kuusi tarkkaa heittoa ja kun Paju ja Nissinen ottivat rangaistusheittoja OB:n ylittämisestä, niin hopeat matkasivat lopulta Varsinais-Suomeen.

Myös senioreissa voitto oli pitkälti ratkaistu ennen viimeistä kierrosta. Petri Määränen ja Kari Vesala ottivat voiton ja kasvattivat eron finaalikierroksella kymmeneen heittoon. Hopeasta käytiin tiukempi kamppailu kun Ari Penttala ja Jouni Leskinen päästivät komean finaalikierroksen heittäneen Jani Winterhalterin ja Jesse Vikstenin kahden heiton päähän. Hopea meni kuitenkin Penttalalle ja Leskiselle. Pronssin ottivat Winterhalter ja Viksten.

Nuoremmissa junioreissa (juniorit-16) kultaa ottivat Mikael Hakala ja Jasper Heino. Jali Veranen ja Antti Suominen laittoivat kärkiparin tiukoille finaalikierroksen best shotissa, mutta joutuivat lopulta tyytymään hopeaan kolmen heiton erolla ykköspariin. Kolmanneksi tulivat Ville Ahokas ja Joni Mattila. Juniorit-19 -sarjassa voiton vievät suvereenisti Lari Koivunen ja Jukka-Pekka Pulakka. Kakkoseksi tulivat Markus Suppula ja Jaakko Silmola ja kolmosia olivat Thomas Semenius ja Joni Hämäläinen.

935031_526114400778394_2123067356_n

 Kuva: Juha Kytö.

Naisten sarjassa ennakkoasetelmat olivat jännittävät, mutta Nina Kiminki ja Ellinoora Heikkilä tekivät jatkuvasti muihin eroa tasaisen ykköskierroksen jälkeen. Eroa hopealle sijoittuneisiin Henna Määttään ja Mari Haukkaan tuli lopulta kahdeksan heittoa. Heidän perässään kolmansiksi tulivat Susanna Virtanen ja Emilie Åström vain yhden heiton hävinneenä.

 

Tietotoimistona raporttiin toimi paikalla vieraillut Jarno Virtanen.

 

Toiminnanohjaaja onnittelee uusia SM-mitalisteja ja kaikkia itsensä ylittäneitä fribaajia.