Eurotouria ja SM-karsintaa

Viikonloppua vietettiin frisbeegolfin parissa sekä Ruotsissa että Suomessa. Lahden takana Tukholmassa pelattiin Eurotourin neljäs osakisa Twin Lake Annual, jossa mukana oli suuri määrä maailman kärkinimiä. Amerikan pojat kyykyttivät myös tässä lajissa sinivalkoisia leijonia mutta mainittakoon että paras ruotsinpoika jäi parhaan suomalaisen taakse. Jalle Stoor sijoittui tiukan kolmen ja puolen kierroksen rupeaman jälkeen komeasti viidenneksi (-24). Pasi Koivun sijoitus tälläkin kertaa myös kärkisijoilla seitsemäntenä (-22). Muita suomipoikia kymppisakissa tällä kertaa olivat Arttu Sikanen (9.), Jukka Leinonen (10.), Nils Iso-Markku (10.) sekä Juho Vähätalo (10.) Avoimen voittajaksi kuulutettiin David Feldberg tuloksella -40, maanmies Nicco Locastron jäädessä parilla heitolla toiseksi. Kolmas sija ansaitusti jälleen saksanmaalle Simon Lizotten mukaan. Samat miehet sijoittuvat kisasta toiseen kärkipaikoille, millonkohan nähdään tämän vuoden tourilla ensimmäinen suomipoika korkeimmalla pallilla, se jää nähtäväksi.

Naisten sarjassa puolestaan päästiin metallin makuun Ellinoora Heikkilän (+27) kolmossijan johdosta. Henna Määtän (+38) nelossija täydensi suomalaismenestyksen naisissa. Muiden sarjojen tulokset voi käydä katsomassa PDGAn sivuilta.

 

Lahden tällä puolen käytiin tiukka koitos puolestaan SM paikoista lähestulkoon trooppisissa olosuhteissa Oulun frisbeepyhätössä. Osanottajia oli paikalle saatu jälleen erittäinkin runsaskätisesti ja odotettavissa oli kuuma koitos. Kiihkein taisto voitosta käytiin seniorit 50 -sarjassa (MPG) jossa neljä parasta sijoittui yhteistuloksissa kahden heiton sisään. Jaettu voitto Jari Niskaselle sekä Risto Moisaselle. Ville Kotamäen viimeisen reiän tuplabogey tiputti hänet kärkipaikalta kolmanneksi.

Kovimmat tulokset puolestaan tahkottiin odotetusti avoin pro -sarjassa, johon oli ilmoittautunut 55 kovakätistä pelaajaa. Finaalikierrokselle lähdettiin tasaisissa tilanteissa. Kahden kärki kulki käsikädessä tasatahtiin ja voittajaksi selviytyi alkukankeuden jälkeen Juho Parviainen (-9) Veli-Pekka Luoman jäädessä toiseksi yhden heiton päähän. Kolmossija jaettiin Tatu Luukkasen Ja Mikko Kaikkosen (-5) kesken. Tulokset kokonaisuudessan kisakoneesta. Seuraavaksi SM paikoista taistellaankin hieman etelämpänä juhannuksen jälkeen Karjaalla. Raaseporin Helmi siis luvassa 29.6.