Kööpenhaminan major jenkkien ilotulitusta

 

CO2013_logo_280

Kesän ensimmäinen major -turnaus pelattiin neljän päivän (9.-12.5.) rupeamana Tanskassa, pääkaupunki Kööpenhaminan liepeillä. Eurotourin suomalaismenestyksen jälkeen oli lupa odottaa hyviä esityksiä, vaikka vastassa olikin maailman kärkinimet. Ensimmäisen kisapäivä sujui oivallisesti ja Leo Piiroinen oli jaetulla toisella sijalla Paul McBethin kanssa tuloksella -10. Sinivalkoisten panosta täydensivät kymppisakkiin lyöttäytyneet Jalle Stoor, Lassi Hakulinen sekä Teemu Malmelin.

Kisapäivien edetessä rapakon takaa Euroopan kentille saapuneet amerikanpojat alkoivat näyttää kaapin paikkaa. Oli selvää, että kärkikastiin sijoittuu ainakin muutama jenkki. Sunnuntain finaalikierroksen jälkeen tulosliuska on kuitenkin melko yksipuolista luettavaa. Rapakon taakse lähti 2236 dollarin voittopotti McBethin mukana, joka onnistui takomaan tulostaululle neljän kierroksen yhteistulokseksi -41. Helpolla hän ei kuitenkaan voittoa saanut, sillä vain yhden heiton päähän jäi Devan Owens ja kahden heiton päähän myös amerikkalainen Will Schusterick. Paras eurooppalainen saksan Simon Lizotte (-28) sijoittui yhdeksänneksi.

Sinivalkoista väriä kymppisakkiin saatiin kuitenkin kolme kappaletta, huolimatta jenkkien kahdeksoisvoitosta. Kymmenennen sijan jakoivat Matias Söderström, Pasi Koivu sekä Lassi Hakulinen neljän kierroksen yhteistuloksella -26.

Naistensarjan kärkisijat matkustivat myös amerikanmaalle Paige Piercen (+3) ja Valarie Jenkinsin (+9) mukana. Mastersissa suomen Kai Vesa onnistui nappaamaan itselleen sen verran hyvän sijoituksen (9.), että rahoitti matkakulunsa ja mahdollisesti takataskuun jäi myös kuuluisa tanskalainen smørrebrød. Onnittelut hyvistä sijoituksista kaikille mukana olleille. Kyllä nuo jenkit on kuitenkin vielä sen verran kovia, että pienellä kansalla riittää tekemistä heidän kiinniottamiseksi. Ehkä kuitenkin jo seuraavassa majorissa saadaan napsittua muutama mehukas päänahka.

Tulokset kokonaisuudessaan voi katsoa PDGA:n sivuilta.

 

Teemu Lehtomäki
Toiminnanohjaaja