Kuulaakso Open paikallisten juhlaa

Ylöjärven Julkujärvellä pelattiin lauantaina 4.5. Kuulaakso Open, joka muiden alkukevään kisojen tavoin meni nopeasti täyteen. Luokkien voitot menivät pääosin pirkanmaalaisille.

Avoimen voitti Nokian Frisbeeseuran Jukka Leinonen kahden kierroksen yhteistuloksella -14. Naisten luokan voitti niinikään nokialainen Ellinoora Heikkilä. Junioreissa voiton vei Tampereen Frisbeeseuran (TFS) Niklas Ahonen. Senioreissa ykköspokaali vietiin Raumalle asti kun Erkka Leivo otti lopulta selvällä erolla luokkansa voiton. Amatööreissä käytiin tiukka kamppailu voitosta lähialueen heittäjien kesken. Voiton vei TFS:n Heikki Taneli yhden heiton erolla Tomoottajien Saku Anttilaan. Amatöörien kärkiryhmässä heitettiin reippaasti yli sarjan rating-rajan (935).

 

IMG_2335

Avoimen luokan toinen kierros lähti jännittävistä asemista: Leinonen johti heitolla espoolaista Matias Söderströmiä. Hänen takanaan oli kahden heiton päässä TFS:n Markus Mäntylä ja heti perässä Puska Puttaajien Veli-Pekka Luoma ja järjestäjäseuran Henri Perälä. Etukympillä kisan huippuheittäjät löysivät itsensä yllättävän usein Julkujärven tiheistä metsiköistä. Kolmen ensimmäisen osalta kisa eteni alussa tasaisesti ja etuväylien jälkeen voitossa olivat vahvimmin kiinni Leinonen, Söderström ja Mäntylä. Takaväylillä ei kuitenkaan montaa birdietä otettu eikä eroja hurjasti tullut. Leinonen voitti kisan lopulta yhden heiton erolla Söderströmiin, joka taas jätti Mäntylän heitolla taakseen.

Kärkikolmikon takana Luoma onnistui pitämään neljännen sijansa vaikka olikin välillä pienissä vaikeuksissa. Turun 7kn Mikko Laihonen nousi kakkosryhmästä viidenneksi kovassa nousujohteessa olevan Perälän ohi. Laihonen piti tuloksen miinuksella Julkujärven vaikeilla takaväylillä ja meni heitolla ohi Perälän. Molempien rating on vahvassa nousussa ja varmasti miehet nähdään useamminkin avoimen sarjan kärkikahinoissa.

Myös senioreiden kärkiryhmässä saatiin jännittää melkein loppuun asti. Leivo johti TFS:n Jukka Kaipaista heitolla ensimmäisen kierroksen jälkeen. Etuväylillä Leivo ja Kaipainen etenivät tasatahtia väylälle 18 asti. Kaipainen otti kolmelta viimeiseltä väyliltä bogit kun taas Leivo par-tulokset ja vaikealta lopetusväylältä (#20) birdien. Seniorit päättivät kierroksensa ykkösväylälle, jossa voitto oli jo käytännössä ratkennut Leivolle.

Naisissa ennakkosuosikki Heikkilä piti pintansa. Erityisesti haastavat takaväylät ja Julkujärven puhurit tuottivat myös naisille vaikeuksia. Heikkilä sai pidettyä heittonsa parhaiten kasassa ja voitti 12 heiton turvin Soile Mutikaisen ja Irina Kosusen. Junioritkin joutuivat toteamaan Julkujärven radan riittävän haastavaksi. Voittaja Ahonen heitti kahden kierroksen yhteistulokseksi +11. Hänen perässään olivat Ilmari Aatola ja Lassi Lehtinen.

Amatööriluokka (MA2) oli kovatasoinen. Ensimmäisellä kierroksella vielä reittaamaton tamperelainen Saku Anttila heitti neljä alle par-tuloksen, joka on alustavissa rating-luvuissa huikean kova 991. Tämä ei kuitenkaan riittänyt yleisurheilutaustaiselle Heikki Tanelille, joka paransi ensimmäisen kierroksen par-tulostaan yhdellä heitolla ja voitti siten Anttilan yhdellä heitolla. Järjestävän seuran Tomi Niemenmaa kärkkyi kärkiparin takana, mutta jäi lopulta kahden heiton päähän Anttilasta. Niemenmaallekin kuitenkin väkevä aloitus kaudelle.

Pelaajat ja järjestävä seura kiittelivät kovasti radalla tehtyä talkootyötä, jossa asennettiin vanhojen betonisten avauspaikkojen päälle tekonurmialustat. Edellisen päivän talkoissa avauspaikkoja korjailtiin vielä niin, ettei betonialustaa heittopaikoilla juuri huomannut. Erityiskiitos Frisbee Servicen Jarmo Rantaselle, TFS:n aktiiviporukalle ja Ylöjärven Sami Yli-Pihlajalle, joiden ansiosta Julkujärvelle saatiin kauan toivotut heittoalustat. Radan kehittämistyö toivottavasti jatkuu aktiivisena ja TFS toivoo, että Julkujärven vaikea rata pysyy jatkossakin SFL:n vakio-ohjelmistossa.

– Jarno Virtanen, TFS

Tulokset kisakoneessa