Sekaparien suomenmestaruudet Nokialle ja Nummelaan

Vuoden 2013 sekaparien SM-kilpailut järjestettiin Ylöjärvellä Julkujärven haastavalla radalla. Sää oli kylmä koko päivän ja Julkujärven tuulet
pyörivät normaaliin tyyliin ympäri laaksoa. Avoimessa luokassa pelasi 17 paria ja senioriluokassa kolme paria. Avoimen luokan voittivat Jukka
Leinonen ja Ellinoora Heikkilä. Senioreissa voiton veivät Ville Kotamäki ja Riina Kotamäki.

elliputtaa

Nokialaiset ennakkosuosikit Leinonen ja Heikkilä pitivät muut takanaan kolmen heiton turvin. Toisen kierroksen vuoroheitot (alternat shot) ja Julkujärven tiheät metsiköt aiheuttivat monta ongelmatilannetta heillekin, mutta loppuväylillä erityisesti Heikkilän hyvät putit pitivät parin selkeässä johdossa. Kakkoseksi heittivät Sami Väisänen ja Katja Hiironen, jotka heittivät tasaisen toisen kierroksen ja paransivat ensimmäisen kierroksen sijaansa pykälällä.

Pronssi ratkaistiin sudden death -kisassa, jossa oli mukana kolme paria. Veli-Pekka Luoma, Anssi Salopolku ja Tuukka Kivioja heittivät avaukset hyssenä ykkösen korille. Lähimmäksi osui Kivioja. Muut puttasivat birdie-yrityksensä ohi ja niin Mari Haukka ratkaisi sudarin kylmänviileällä putilla ja nappasia pronssia Kiviojan kanssa.
Dsc_0115

Senioreissa erot pysyivät selvinä loppuun asti. Julkujärven takaväylät pitivät kuitenkin kaikki vaikeuksissa. Julkujärvelle tyypilliset tuulenpuuskat ja tiheät puustot saivat tunnustusta liiton puheenjohtaltakin.

Dsc_0132

Ensimmäisellä kierroksella pelattiin viime syksyn parigolfin SM-kisoista tuttua max2 best shot -pelimuotoa. Tässä pelimuodossa kumpikaan parista ei voi heittää kolmea väyläavausta putkeen. Tästä huolimatta ensimmäisellä kierroksella avoimessa heitettiin viisi alle par-tulosta ja parhaana Leinosen ja Heikkilän -6. Toisella kierroksella heitettiin vuoroheitoin (alternative shot).

Tampereen Frisbeeseura kiittää kisanvetäjiä, kisailijoita ja muita paikallaolijoita. Onnittelut tuoreille SM-mitalisteille!

-Jarno Virtanen, TFS

Tulokset kisakoneessa