Winthrop Goldissa suomalaiskärki

Jo vuosia Suomen ykköspelaajan titteliä hallinnoinut Jussi ”Kauppias” Meresmaa otti eilen USDGC:n ensimmäisellä kierroksella historiallisen ykköstilan kilpailussa, jossa kukaan Amerikan ulkopuolinen pelaaja ei ole johtopaikkaa pitänyt. Kaksi vuotta sitten tamperelainen Meresmaa sijoittui upeasti neljänneksi, kun neljä kierrosta oli pelattu ja Will Schusterick kruunattu voittajaksi. Kärkipaikkaa Jussin kanssa lämmittää entinen maailman ykköspelaaja, USDGC-mestari Nikko Locastro. Heidän tuloksensa -12 riittää vain yhden heiton eroon rataennätysmiehestä Josh Anthonista sekä nuoresta tykkikädestä Ricky Wisockista.

Suomalaiset onnistuivat

Kaikki kuusi suomalaista onnistuivat pelaamaan miinusmerkkisen kierroksen. Toki tänä vuonna OB-sääntöä on helpotettu ns. Buncr-muunnelmalla, jossa ob-osumasta seuraa vain uusi heitto ilman toista rangaistusta. Tämän takia erot ovat hyvin pienet tämän vuoden kilpailussa. Seppo Paju, tämän kesän MM-kutonen, on toiseksi parhaana suomalaisena 19:s tuloksessa -6. Arttu Sikanen on tuloksessa -5, Miko Fyhr ja Jalle Stoor tuloksessa -2 ja Leo Piironen, Suomen mestari, tuloksessa -1.

Performance Flightissa Juho Rantalaiho on hienosti kolmantena. Tässä kilpailumuodossa pelaaja pelaa hänelle henkilökohtaisesti laskettua par-tulosta vastaan, ja Juho on tuloksessa -7. Hänen edellään olevilla pelaajilla laskennallinen par on rutkasti enemmän.

Tulokset: Open ja Performance

Livelähetys ja ratingit

Kisasivut