USDCG on jo ovella

Kansainvälisen frisbeegolf kauden huipentuma koetaan jälleen Pohjois-Carolinan Rock Hillissa keskiviikosta lauantaihin, kun United States Disc Golf Championship eli Yhdysvaltain mestaruus ratkaistaan maailman parhaiden pelaajien kesken. Nimestään huolimatta kilpailu on avoin kaikille, jotka ovat paikkansa lunastaneet kuluvan kauden näyttöjen tai vuoden 2010 USCGC-sijoituksen perusteella. Euroopan ainoa karsintakilpailu käytiin Tukholman avoimissa, missä suomalaiset Arttu Sikanen, Jalle Stoor ja Leo Piironen pelasivat itsensä kisakoneeseen sijoittumalla kymmenen parhaan tuntumaan. Seppo Pajun kuudes sija tämän vuoden MM-kilpailuissa takasi hänen pääsylippunsa, ja Jussi Meresmaa ansaitsi paikkansa vuonna 2010 sijoittumalla USDGC:n neljänneksi, mikä oli myös paras eurooppalaissijoitus koskaan.

Pääkilpailussa paikkoja on tänä vuonna puolet vähemmän kuin aiempina kertoina, vain 72 pelaajaa kelpuutetaan karkeloihin. Yhtäaikaa pääkilpailun kanssa käydään Performance Edition -kisa, joka perustuu ratingiin. Eniten tasoaan parantanut pelaajaa voittaa, joten kaikilla on yhtäläinen mahdollisuus menestykseen. Tähän pikkusarjaan paikkansa ovat jo saaneet Juho Rantalaiho vuoden 2011 sijoituksensa perusteella sekä Miko Fyhr Suomen maaedustajana. Kumpikin yrittää kuitenkin pääkilpailuun maanantain karsinnan kautta. Jaossa on vain viisi paikkaa ja yrittäjien taso on kovempi kuin koskaan, joten kisaan pääsy olisi todella kova suoritus.

Pääkilpailun tulokset PDGA:lla

Performancen tulokset PDGA:lla

Live-kuvaa DiscGolfPlanetin sivuilta