Parigolfin SM-kilpailut: Mäntylä ja Luoma voittoon, Heikkilästä tuplamestari

Kahdella radalla käydyt parigolfin SM-kilpailut keräsi ennätysmäärän pelaajia. Peräti 55 paria lähti avoimessa luokassa matkaan ja parhaiten koettelemukset hallitsivat pari Markus Mäntylä ja Veli-Pekka Luoma, jotka olivat ennakkokaavailuissakin aivan kärkikahinoissa. Naisten sarjassa Ellinoora Heikkilä, jonka kilpailu-ura on vasta ensimmäillä kuulla, vei mestaruuden yhdessä Janiina Gustafssonin kanssa vakuuttavasti seitsemän heiton turvin. Viimeisen kierroksen onnistumiset eivät jättäneet mahdollisuuksia Anne Matilaiselle ja Nina Kimingille. Myös yhden kierroksen sekaparikillpailun voitto meni Heikkilälle, joka vei täten kaksi pystiä kotiintuliasiksi Kankaanpäästä. Heikkilän voittosana parina oli Jukka Leinonen. Kari Vesala ja Petri Määränen hakivat mastersin voiton ilman epäilyksen häivääkään.

Avoimessa muut mitalisijat ratkaistiin hermojaraastavassa sudden death -taistelussa, joka käytiin Alternate Shot -pelitavalla. Ykkösväylältä alkanut ratkaisupeli lähti käyntiin Pasi Koivun (+ Ville Lapinmäki) puuosumalla ja Nils Iso-Markun (+Toni Asikainen) kohtuullisen hyvällä avauksella kahdeksaan metriin. Teemu Nissinen (Mikko Laihonen) heitti vasurillaan seitsemän metriä pitkäksi korista. Juho Vähätalo jätti Jyri Salmiselle helpon työn viimeistellä neljämetrinen. Lapinmäen hyvä yritys meni vain vähän ohi korin, kolmonen korttiin. Asikaisen kasimetrinen puttiyritys tuli maahan jo ennen koria, kolmonen siitäkin. Laihonen ei saanut kiekkoon nostetta ja alarauta kolisi. Niinpä Salmisen nelimetrinen viskaisu keskelle koria sinetöi nuorukaisten hopeatilan, jonka dramaattisuutta ei ainakaan vähennä kahden heiton rangaistus ensimmäisen päivän tuloskorttitöppäilystä.

Kakkosväylällä ainoastaan Mikko Laihonen onnistui avauksessaan,  mikä riitti pronssitilaan Teemu Nissisen nostettua putin helponnäköisesti korin pohjille.

Tänä vuonna kilpailu käytiin ensimmäistä kertaa kahdella eri radalla ja käytettiin myös uutta pelitapaa Max2 Best Shotia, joka vaati tavallista Best Shotia enemmän harkintaa ja jopa riskinottoa. Se toi myös parigolfin yhteispelin paremmin esiin, sillä koska avausheittoa ei saanut valita kuin kaksi kertaa peräkkäin samalta pelaajalta, ei epätasaisesti jakaantunut päivän kunto riittänyt onnistumiseen. Kummankin pelaajan piti pärjätä myös omillaan.

Sää suosi pelaajia Jämillä ja Kankaanpäässä, mitä nyt pientä sumua lauantain kierroksella ja jäätävää vesisadetta sekaparikilpailun aikana sunnuntaina.  Suosittu kilpailu osoitti jälleen arvaamattomuutensa ja sen, että parigolftapahtumille on tilausta frisbeeurheilevassa Suomessa.