Iso-Markku voitti kisan ja nousi sarjan kakkoseksi

Sunnuntaina ratkesi sekä Vampulan Pro Tourin kilpailu että itse tourin loppusijoitukset.

Nils Iso-Markku piti koko muun fieldin takanaan Vampulan ennalta-arvaamattomalla radalla tasaisen varmoilla kierroslukemillaan 53, 54, 55. Iso-Markun putissa alkoi jo hiljalleen näkyä se, että tuloillaan oli kauden ensimmäinen voitto ja muutenkin pitkästä aikaa hyvä sijoitus. Kilpakumppanit, etunenässä Jukka Leinonen, eivät kuitenkaan  onnistuneet nousemaan kahta heittoa lähemmäs kertaakaan ja lopulta ero oli sama kolme heittoa kuin kierrokselle lähdettäessä.

Iso-Markku nousi voitollaan Pro Tourin kokonaispisteissä toiseksi, koska viidenneksi jäänyt Juho Parviainen ei onnistunut omissa suorituksissaan riittävän hyvin ja tarkasti, jotta olisi pitänyt hopeatilansa. Pasi Koivu sivusi rataennätystä 52 ja nousi lopulta sudden deathissa kolmannelle sijalle ohi Kalle Savosen. Koivun kilpailun pilasi kehno lauantaikierros, sillä muuten Koivun pelissä oli kauden muista kilpailuista tuttua itsevarmaa tekemistä kaikilla osa-alueilla. Pro Tourin voitto tuli heinolalaiselle nyt toista kertaa peräkkäin.

Naisten luokassa koettiin yllätysvoitto, sillä kilpailun ykköstilan vei ensimmäistä kertaa viikkokisojen ulkopuolelle uskaltautunut Ellinoora Heikkilä. Kokeneet Janiina Gustafson ja Susanna Virtanen jäivät voitosta kymmenen ja kuudentoista heiton päähän, joten mistään tuurista ei erinomaisen tyylikkäästi draivanneen Heikkilän voitossa ollut kyse. Samalla hän nousi voitollaan tourin toiseksi, ja koska kolmas sija on tasatuloksessa Gustafsonin ja Nina Kimingin välillä, se on ratkaistava myöhemmin.

Mastersin ykköstila meni odotetusti Suomen kokeneimpiin pelaajiin kuuluvalle Marko Timoselle, joka yli 50-vuoden iästään huolimatta pelasi 40-vuotiaiden luokassa. Tour-voitto tuli siinä kylkiäisenä tuttuun tapaan.  Ikä ei ollut este suvereenille voitolle, jonka uhkana olleet Sami Väisänen ja Janne Lindberg jäivät viiden ja viidentoista heiton päähän. Sami Väisänen vei tourin kakkostilan ja veljensä Simo otti kolmossijan.

Grandmasters oli Euroopan mestari Markku Tohnin heiniä, tälläkin kertaa. Ilari Niemipelto ja Jouko Rosenqvist jäivät  selvästi Tohnin taakse, ja tourillakin Tohni oli selvä ykkönen Niemipellon jäädessä toiseksi. Kolmas sija on ratkaisematta Ari Österlundin ja Seppo Hännisen kesken.

Tulokset kisakoneessa ja PDGA:lla.

Tourin loppupalkinnot  jakaantuvat seuraavasti:

Avoin

  1. Pasi Koivu  500€
  2. Nils Iso-Markku 150€
  3. Juho Parviainen 100€

Masters

  1. Marko Timonen 100€

Grandmasters

  1. Markku Tohni 100€

Naiset

  1.  Susanna Virtanen 50€