EM-kisat kirjoihin ja kansiin

Markku Tohni vastaanottaa ykköspalkinnon

Englannin Cochesterissa järjestetyt frisbeegolfin EM-kilpailut on saatu kaikkinensa päätökseen. Suomen maajoukkue menestyi kisoissa hienosti, vaikka päätavoite – mitali Avoimessa luokassa – jäikin tällä kertaa saavuttamatta.
Kirkkain suomalaismenestyjä oli tällä kertaa Seniorit-60-luokassa voiton kotiin napannut Markku Tohni. Markku johti kisaa heti ensimmäisestä kierroksesta lähtien, jos kohta helpolla voitto ei tullut: lopulta eroa toiseksi tulleeseen Benjamin Schneideriin jäi vain kolme heittoa.

Toiseksi kirkkaimman mitalin kotiutti Seniorit-50-luokassa pelaava Marko Timonen, Mustavaris, joka hieman epäonnistuneen avauskierroksen jälkeen taisteli rinta rinnan luokan voittaneen Derek Robinsin kanssa. Eroa voittajaan jäi lopulta viisi heittoa.

Pronssitiloja saatiinkiin pienten epäselvyyksien jälkeen useampiakin. Seniorit-40-luokassa tasatulokseen pelasivat Jouni Leskinen,NFS ja Kari Vesala,TT (yhdessä kahden muunmaalaisen pelaajan kanssa). Palkintojenjaon yhteydessä kisajärjestäjä ilmoitti, että tasatulokset ratkaistaan viimeisen kierroksen tuloksen perusteella. Tällainen menettely todettiin kuitenkin sääntöjen vastaiseksi ja jälkikäteen tulokset oikaistiin siten, että kaikki neljä pelaajaa ovat yhdessä kolmannella sijalla.

Avoimessa luokassa pronssitila jäi Arttu Sikaselta, NFS, harmillisesti vain yhden heiton päähän ja sijaksi jäi viisi. Muut kymmenen parhaan joukkoon mahtuneet suomalaiset olivat 6. Juho Parviainen,OFS; 7. Ville Piippo, TH ja 10. Erno Väyrynen, OFS.

Junioreissa paras suomalainen oli viidennellä sijallaan Leevi Liitti, 7K. Naisissa Suomella oli vain yksi edustaja, Anna Elo, Mustavaris, joka sijoittui seitsemänneksi.

Uutuutena tämän vuoden kisoissa oli myös maitten välinen joukkuekilpailu: jokaisen sarjan 25 parasta pelaajaa kerää pisteitä omalle maalleen, ja kisojen päätyttyä pisteet lasketaan yhteen. Näin laskettuna, Ruotsi on Euroopan paras frisbeegolfmaa, ja Suomi toiseksi paras.

Varsinaisten kisojen jälkeen, sunnuntaina, pelattiin vielä leikkimielisempi parigolf-kisa. Tässä pelissä paras pari oli Suomen Tapani Aulu, Tomoottajat & Arttu Sikanen, NFS.

Maajoukkueen sponsorina toimi tänä vuonna Nordicmind, joka on suomalainen Pohjois-Euroopassa toimiva lisäarvojakelija ja tukkuri, jonka ydinosaamiseen lukeutuvat IT-infrastruktuuria ja sen jatkuvuutta turvaavat ratkaisut www.nordicmind.com.

Ks. kisojen täydelliset tulokset