Englannin erikoisuuksia

Tämän vuoden EM-kisat ovat monella tapaa omalaatuiset. Ohessa top-5 erikoisuudet, joihin näissä kisoissa – tai kisa-alueella – on törmätty.

OB-murkku voi avustaa, mutta ryhmä tekee lopulliset päätökset. Kuva: www.aaanything.net

5. Ns. ”muurahaisperiaate”
Alueella on pari OB-lampea, joita ei ole merkitty sen enempää kepeillä, naruilla tai maalillakaan. Pelaajakokouksessa TD ilmoitti, että pelaajien pitää käyttää ns. muurahaisperiaatetta tuomitessaan kiekkoa: jos muurahainen voi kävellä maalta kiekolle kastumatta, on kiekko silloin sisällä, muuten ulkona.
Periaatteessa ihan ok ja voi joissain tilanteessa helpottaa, mutta entäs jos rannassa on puu, jolla on paljon oksia vedessä? Muurahainen voi helposti kävellä oksia pitkin kiekolle, vaikka se olisi kuinka kaukana rannasta. Ja missä mahtaisi olla seuraava heittopaikka?
Eräs hyönteistieteilijä totesi, että on myös olemassa muurahaislaji, joka voi kävellä kuivana pelkän veden päällä. 🙂

 

 

 

 

Kokenut konkari heittää seinän kautta skipillä mukiin ja ottaa birdien!

4. OB-rakennukset
Alueella on paljon rakennuksia, joihin osumisesta seuraa rangaistusheitto. Peliä jatketaan siitä, mihin kiekko jäi, tai kiekon kulkureittiä taaksepäin ensimmäinen pelikelpoinen paikka. Joidenkin rakennusten edessä on aita (tai työmaakoppi tai ties mitä), joka ei kuitenkaan ole OB. Silti heittopaikkaa otettaessa niistäkin voi ottaa metrin ulospäin.
Eli jos heittää talon kautta suoraan häkkiin, tuloksena on OB-2 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ei passaa uiskennella, tulee muuten kipu ja kuume.

3. Myrkkylammet
Aiemmin mainitut OB-lammet ovat siitäkin erikoisia, että niiden vesi on vaarallistä ja niissä uiminen on ehdottomasti kielletty. Vedessä on kuulemma jotain ”rottatautia”, mikä voi pahimmillaan johtaa vakaviin sisäelinvaurioihin. Mikäli alueen turvamiehet tapaavat jonkun lammesta, ko. henkilö karkotetaan alueelta välittömästi, ja tästä seuraa luonnollisesti DSQ.
Mukavaa, että tästä kerrottiin vasta pelaajakokouksessa tiistai-iltana. Eräskin turisti oli kuulemma käynyt lammessa jo maanantaina; mahtaa olla kiva fiilis odotella, kuinkahan tässä käykään.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luonnonsuojelua keskellä pelialuetta, keskellä väylää.

2. Luonnonsuojelualueet – keskellä väylää!

Väylät 6-8 sijaitsevat luonnonsuojelualueella, joten sinne ei ole saatu raivata kunnon väyliä, niinpä siellä heitetään ikäänkuin pellossa. Spottereiden käyttö erittäin suositeltavaa! Metrin korkeiden ohdakkeiden keskeltä on sangen kiva heittää, edes nokkosiakaan ei saisi taittaa.

 

 

1. Paikallinen kylähullu
Pelaajakokouksessa varoitettiin alueella liikkuvasta miehestä, joka on sabotoinut rataa mm. rikkomalla OB-naruja useita kertoja. Miehellä on myös tapana harjoittaa taistelulajeja (tavattu mm. kovettamassa käsiään, lyömällä niitä puun runkoa vasten) keskellä rataa. Hänen lähelleen ei kuulemma kannata mennä, eikä hänelle kannata huutaa, koska häntä ei kiinnosta. Ongelmien ilmaantuessa kehotettiin ottamaan yhteyttä välittömästi alueen turvamiehiin.
Tiettävästi isompia ongelmia ei ole toistaiseksi ilmaantunut.

Näissä kuvioissa kisaa jatketaan, ja maiden välistä kisaa johti eilisen jälkeen harmillisesti Ruotsi. Suurelta osin tämä johtuu siitä, että heillä on huomattavasti runsaampi naisedustus: siinä missä Suomella on vain yksi naispelaaja, Ruotsilla heitä on viisi. Suomen fribanaiset, nyt on aika innostua kansainvälisille kisakentille! 🙂