Leo Piironen on frisbeegolfin Suomen mestari 2012

Yli kymmenenmetrinen putti kuusen juuresta keskelle koria. Siihen ratkesi Leo Piirosen voitokas kilpailu ja viimeinen huippukierros Nokialla.

Se putti.

Ob-raja korin takana ei tainnut käydä edes mielessä, vaikka sinne livauttaessaan Piironen olisi joutunut vähintään uusintarei’ille. Kilpailua alusta asti johtanut Arttu Sikanen ei voinut kuin todeta Leon tällä kertaa paremmakseen ja putata huolettomasti koria kohti, hopeasijaan oli tyytyminen kahden heiton erolla. Sikanen on nyt kahdesti sijoittunut SM-hopealle. Turussa 2010 mitali tuli uusinnan kautta.

Kolmanneksi selviytyi Jalle Stoor, joka hyvän alun jälkeen lipsautti muutaman bogin korttiin hurjaa birdieriviä likaamaan. Seppo Paju ei saanut pelisuunnitelmastaan kiinni ja raskaan kauden rasituskin näytti vieneen parhaan terän tuoreelta MM-kutoselta. Tulos +3 tiputti Pajun kilpailun viidenneksi Lassi Hakulisen porhaltaessa kakkosryhmästä ohi neljänneksi. Nuorten miesten voimannäytöstä täydensi hole-in-one -mies Teemu Nissinen jaetulla viidennellä sijallaan.

Senioreissa valta vaihtui

Kari Vesalan takelteleva peli ei lähtenyt parhaaseen lentoonsa yhtä kierrosta lukuunottamatta, vaan hänen SM-taistelunsa päättyi kolmanteen sijaan ja neljään birdieen. Liian myöhään alkanut kiri ei riittänyt ohittamaan uutta puhtia tänä vuonna löytäneen Kai Vesan ohittamiseen. Heiton verran jäi vielä kirittävää. Masters-sarjan tulokas Ari Penttala vei mestaruuden kahden heiton turvin. Tulevina vuosina masters-sarja täydentyy aina vain tasokkaammaksi, joten sarjasta on tulossa erittäin mielenkiintoinen.

Juniorit 16 -luokassa helsinkiläislahjakkuus Henrik Lindevall onnistui nousemaan ykköseksi Aleksi Väisäsen kohdattua suuria ongelmia pelinsä kanssa. Harmittavaan paikkaan sattunut huono päivä pudotti Väisäsen kolmannelle tilalle. Mikko Halonen sijoittui hopealle.

Juniorit 19 -luokassa Juho Vähätalo piti ennakkosuosikin paineet loitolla ja nappasi voiton lopulta selvällä marginaalilla. Kymmenen heiton päähän jäivät Jukka-Pekka Pulakka ja Jani Ikonen, joiden ratkaisupeli päättyi Pulakan eduksi.

Kilpailun tasaisimman pelaajan titteli menee Seniorit-50 -luokan kestohallitsijalle Marko Timoselle; neljä kertaa tulos 71 oli tehokas lääke Ilkka Tammisen ja Harri Hynösen karkottamiseksi. Kaksikon kamppailu päättyi Harri Hynösen viimeisen reiän bogieen, mikä varmisti Tammiselle hopeatilan.

Seniorit-60 -luokan kisaajien käsikynkkä päättyi vasta uusintaottelussa. Historiallisen tasainen vääntö taittui Markku Tohnin eduksi Göran Nordströmin jäädessä hopealle. Vain heiton päähän kaksikosta jäi Eero Savilaakso, joten tasaisimman kamppailun palkinto menee yksimielisesti näille kolmelle herrasmiehelle.

Naisissa Anne Matilainen vei kokeneimpana voiton jälleen, vaikka Anna Elo väläyttelikin kolmen päivän ajan voitontahtoaan. Lopulta ero kasvoi kymmeneen heittoon. Susanna Virtanen onnistui pitämään Tiia-Maria Tiistolan takanaan lopun kirikamppailussa.

Naiset-40 -luokassa Nina Kimingin ja Riina Kotamäen kaksinkamppailu oli Kimingin näytöstä alusta loppuun.

Tulokset PDGA:lla ja Kisakoneessa