Helle sulatti kärjen tahtia, palikat ovat taas sekaisin

Nokian keskusurheilupuiston raffeissa oli kuivat oltavat, ellei hien kastelemia jalkoja lasketa. Reippaasti hellerajan päällä keikkunut lämpömittari saattoi viedä parhaan terän pelaajalta jos toiseltakin, sillä perjantain huippukierrokset olivat yleisesti ottaen vain kauniita muistoja. Tulostaso heikkeni, mutta samalla tilanteet tasoittuivat. Tosi kisaan kuuluukin, että pelit alkavat vasta viimeisenä päivänä, ja vieläpä viimeisellä puolikkaalla. Siinä punnitaan lopullinen kantti.

Avoimen kärki on taas täysin auki, sillä kahden päivän ajan dominoinut Arttu Sikanen (tänään -3) ei saanut omaa parastaan irti. Kortista löytyi jo muutama bogiekin, mutta Sikasen johto piti muidenkin kärkikorttilaisten esittäessä heikompaa puoltaan. Kovimpia koki Juho Rantalaiho, joka muutenkin kehnon kierroksen päätteeksi rykäisi viimeisellä reiällä kolme kertaa ob:lle ja putosi kokonaistulokseen -6. Konkaripelaajan sijoitus on nyt yhdeksäs.  Leo Piironen taas onnistui nousemaan loistokierroksellaan -7 vain kahden heiton päähän Sikasesta (yht -20) , ja näin hän on vahvin haastaja nousemaan Sikasen ohi. Seppo Paju on kärkiryhmässä kolmantena tuloksessa -15 ja Jalle Stoor tuloksessa -14. Yhteensä pakkasen puolelle on päässyt vain 15 pelaajaa.

Yksi mielenkiintoisimmista kahinoista käydään yllättäen Senior Grandmastersissa, jossa voidaan jo puhua pienestä irtiotosta. Hyvin pienestä. Markku Tohni on ottanut yhden heiton johdon Göran Nordströmista, joka taas johtaa Eero Savilaaksoa vain yhdellä heitolla. Tasainen kamppailu on herättänyt mielenkiintoa yli sarjarajojen Nokian SM-kilpailijoissa.

Isot juniorit on vahvasti Juho Vähätalon ohjaksissa. Seitsemän heiton kaula Jani Ikoseen on melko iso kurottava, etenkin kun Vähätalo saa draivalla tuttuja väyliä kotiradallaan. Pienemmät juniorit on edelleen täysin auki, eikä Aleksi Väisänen voi nukahtaa kuin kahden heiton ajaksi Henrik Lindevallin hengittäessä niskaan.

Mastersissa johtopaikka on vaihtunut. Kai Vesan päivä päättyi tulokseen +2, mikä riitti tänään nousuun, sillä tulostaso jäi kokonaisuudessaan vaisuksi. Vain heiton päässä Kai Vesasta on Ari Penttala, ja Kari Vesalakin on iskupaikoilla vain viiden heiton päässä kärjestä.

Naisten sarjassa kilpailu käydään odotetusti Anne Matilaisen ja Anna Elon kesken, mutta ehkä tasaisempana kuin aluksi odotettiin. Elo on vain kolmen heiton päässä Annesta, eli mitään ei ole vielä jaettu, eteenkään kultamitalia.

Tulokset PDGA:lla

Tulokset Kisakoneessa

Sunnuntain lähtöajat