Sikanen selvässä johdossa, muissa sarjoissa tasaista

Kalle Savonen nousi kevyesti kakkoskorttiin

Arttu Sikasen bogiton turnaus jatkuu kunnioitettavan tasaisena eikä ole epäilystä siitä, etteikö Sikanen pystyisi pelaamaan vaikka koko viikon ilman sinistä tulosmerkkiä kortissa. Viimeisen reiän putti mietitytti Arttua vain sekunnin verran ja birdie löytyi korin pohjalta kuten 17 kertaa aiemminkin kilpailussa. Heitto oli 54:s Sikasen perjantaikierroksella, ja huikealla tuloksella irtosi mukava kaula nyt jo haastajaksi tippuneisiin Juho Rantalaihoon ja Jalle Stooriin. He ovat jo kuuden ja seitsemän heiton takaa-ajossa, vaikka kumpikin pisteli varsin onnistunutta peliä helteiseksi kuumentuneessa The Beastin tulipesässä.

Kärkiryhmässä muutoksia

Ykköskortissa Mikko Ylätalo pelasi tasaisesti, mutta tässä porukassa +1:llä ei juhlita, joten kärkiryhmässä nähdään lauantaina Sikasen, Rantalaihon ja Stoorin lisäksi uutena nimenä Leo Piironen (58) . Kilpailun jaetulta johtopaikalta viidenneksi pudonnut Seppo Paju (62) täydentää viimeisenä starttaavan ryhmän viisihenkiseksi. Heidän kolmas kierroksena lähtee klo 14.50. Myös kakkosryhmässä on erittäin tasainen rintama, kun Kalle Savonen ja Nils Iso-Markku nousivat hienosti kirjattuaan tulokset 58. Perjantainakin kakkosryhmässä todistettiin päivän paras suoritus, kun Teemu Nissisen hyzerheitto tiiltä pompsahti maan kautta suoraan koriin reiällä kaksi. ”Ei paha”, kuvaili Nissinen onnistunutta heittoaan.

Muut sarjat täynnä kuhinaa

Seniorisarjan Ari Penttala vankisti asemaansa kärjessä hyvällä pelillä (62) ja, kuten oli odotettavissa, myös Kari Vesala(60) tekee nousukiitoa

Petri Määränen uskoo parantavansa peliään lauantaina

kohti kärkeä ja on enää kahden heiton päässä ykköspaikasta. Vesalan kanssa kakkostilaa jakaa vakavarma Petri Määränen.

Juniorit 19 on niinikään tiukka. Juho Vähätalo siirtyi johtoon kärjestä kolmanneksi pudonneen Tatu Luukkasen (73) jouduttua The Beastin riepottelemaksi. Kakkostilaa pitää Jani Ikonen, mutta marginaalit ovat niin pieniä, että ratkaisua on turha vielä kisan puolessa välissä uumoilla.

 

Pienemmissä junioreissa johtotila vaihtui  ja nyt etu on Aleksi Väisäsellä, jolla on vain kahden heiton turva ennen Henrik Lindevallia ja neljän heiton marginaali Mikko Haloseen. Grandmastersin voimakolmikko Timonen, Tamminen ja Hynönen mahtuvat kolmen heiton sisään toisistaan, joten kamppailu on menossa herkkulisen tiukaksi. Tosin Seniorgrandmastersissa on vielä mehukkaampaa, kun kaikki kolme osanottajaa jakavat ykköspaikan tuloksella 161. Naisten sarjassa Anne Matilainen otti kuuden heiton kaulan Anna Eloon.

 

Kisasivut

Tulokset PDGA:lla ja Kisakoneessa