Nokialla suosikit pitävät pintansa

Nokian keskusurheilupuisto todisti torstaina jo kauden aikana tutuksi tullutta kaavaa ja samojen huippupelaajien varmaa näytöstä. Seppo Paju, kuten oli odotettavissa, otti kärkipaikan tultuaan kierrokselta kisakeskukseen. Tuntia aiemmin Arttu Sikanen oli kortittanut saman bogittoman tuloksen -7, joten perjantaina taistellaan tasatilanteessa. Juniori-ikäinen, mutta jo aikuisten kisoissa kärkeä hätyytellyt Lassi Hakulinen lunasti ykkösryhmän paikan huikealla takaysillään, johon kuului viiden birdien ohella yksi hole-in-one. Juho Rantalaiho, sm-hopeaakin takavuosina napannut turkulainen, pelasi ehkä kauden parasta golfiaan ja on vain heiton jääneenä kärjestä Hakulisen kanssa tasoissa. Ykkösryhmässä viidentenä on myös oululainen Mikko Ylätalo, joka on voittanut jo yhden pro-tour-osakilpailun tänä vuonna, eikä Mikon kunto tullut yllätyksenä kenellekään skeneä seuranneelle.

Seniorit-40 eli masters-sarja on tiukka. Kolmen pelaajan tasarintama tuloksessa +3 tuskin ratkeaa ennen sunnuntaita. Kai Vesa, Ari Penttala ja Petri Määränen olivat Kari Vesalan mukaan pahimmat esteet mestaruuden tiellä. Vesala, hallitseva mestari joutuukin kiristämään huomenna neljä heittoa sekä ohittamaan edellä mainitut herrat ja +4:ssä pelaavan Jari Niskasen noustakseen kärkeen. Vesalalta nousut taittuvat rutiinilla, mikäli kauden normaali kaava Vesalalla toteutuu Nokiallakin.

Juniorit 19 -sarja on toistaiseksi kahden kauppa. Paikallistoivo Juho Vähätalo on heiton päässä Tatu Luukkaisesta, joka onnistui välttämään bogit tyystin torstain kierroksellaan. Kahdella birdiellä heltisi lopputulos -2, joka olisi hyvä tulos avoimessakin sarjassa. Grandmastersissa kamppailua käydään HynönenTamminenTimonen -akselilla. Kolmikko on vain heiton sisällä toisistaan. Naisten sarjassa Anne Matilainen, moninkertainen Suomen mestari, on saanut Anna Elosta todellisen haastajan. Vain heitto erottaa Elon Matilaisesta, ja yksi heitto Nokian Beastilla ei ole ero eikä mikään.

Tulokset PDGA:n sivuilla ja kisakoneessa

Perjantain lähtöajat, kärkiryhmä lähtee kierrokselle klo 14.50