Ylätalo piti hermonsa Oulussa

Mikko Ylätalo on voittanut Pro-Tourin ensimmäisen osakilpailun. Oulun Hiirosessa pelattu kilpailu oli Ylätalon näytöstä ensimmäistä kierrosta lukuunottamatta. Toisella kierroksella lähes ilmiömäistä puttipeliä esittänyt oululainen hallitsi tiukassa paikassa hermonsa eikä päästänyt takaa tulevia ohitseen sunnuntain päätöskierroksella. Ennakkosuosikki Juho Parviainen nousi kyllä heti aamulla tasoihin Ylätalon aloitettua kierroksensa nihkeästi, mutta Parviaisen ralliksi äitynyt puttikunto väylällä 6 antoi Ylätalolle taas tilaa hengittää. Kierroksen viimeisille väylle Ylätalo pystyi lähtemään varmistellen, mikä riitti lopulta viiden heiton eroon. Erinomaista avauspeliään kehuneen Ylätalon ei tarvinnut tällä kertaa esittää parhaita puttitaitojaan. Kolmanneksi tullut Lasse Keränen jäi Parviaisesta kolmen heiton päähän, joten kilpailun dramaattisuus jäi mastereiden kontolle.

Jari Niskasen voittaessa lähes ylivoimaisen varmalla pelillä Masters-sarjassa ratkottiin kakkossija sudden death -menetelmällä. Pasi Laukkasen ja Sami Väisäsen välillä käyty kamppailu päättyi jo ykkösväylällä Laukkasen mahtavaan birdieputtiin keskelle koria. Grandmasters-sarjassa Seppo Hänninen dominoi koko fieldiä mielin määrin.

Tulokset

Kilpailukiertue jatkuu kahden viikon kuluttua Jämillä, jossa on luvassa pitkä, raskas ja haastava rata korkeuseroineen.