Frisbeepoint-tour alkaa Nummelasta

Tämän vuoden amatöörien ykköstour, Frisbeepoint-tour, alkaa Nummelanharjun frisbeegolfradalla tulevana lauantaina. Amatöörien herruudesta on lähdössä kilpailemaan peräti 116 urheilijaa, mikä on suuri määrä, ja vain vankistaa käsistystä frisbeegolfin suosiosta.

Frisbeepoint-tour kattaa koko kesän neljällä kilpailulla ympäri Suomen. Nummelan jälkeen mitellään Kankaanpäässä, sitten Hangossa ja lopuksi Lahdessa, jonka yhteydessä amatöörimestarin titteli vaihtuu Aleksi Ahtilalta seuraavalle lahjakkuudelle.

Erotuksena viime vuoteen tänä vuonna kilpaillaan kahdessa sarjassa. Frisbeepoint-tourille uusi Intermediate Amateurs -sarja perustuu PDGA:n rating-rajaan, joten aivan rajalla kiikkuvien pelaajien voidaan odottaa nousevan ylempään Advanced -sarjaan kesken kiertueen. Amatööristatus määräytyy PDGA:n rahalistan mukaan. Kaikki pelaajat, jotka ovat kilpailleet ilman rahapalkintoja, saavat osallistua Frisbeepoint-tourille. Tänäkin vuonna tavarapalkintoherkkuja kunnian päälle tarjoaa frisbeeurheilun erikoisliike Frisbeepoint.