Åström ja Savonen hallitsivat tuulen Julkujärvellä

Kalle Savonen ja Emelie Åström. Kuvat: Jari Huotari

Women’s Global Eventin Suomen osakilpailun voitti ruotsalainen, Suomessa jo vuosia asunut Emelie Åström tuloksella 160 heittoa. Helposti voitto ei tullut, sillä ensimmäisen kierroksen kova sade, toisen kierroksen myrskytuuli ja harvoin kilpaileva Susanna Manner panivat kampoihin pitkin kilpailua. Ensimmäisen kierroksen jälkeen johdossa lähtenyt Manner joutui taipumaan Åströmin parannettua peliään toiselle kierrokselle, mikä lopulta riitti vain kahden heiton voittoon.

Ympäri maailman yhtä aikaa pelattu Women’s Global Event järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa. Kaikkien naispelaajien ratingtulokset otetaan huomioon ja parhaiten pelannut kruunataan voittajaksi. Suomen osakilpailu keräsi peräti 11 naista, mikä on yksipäiväiselle ei-arvokilpailulle erinomainen määrä. Joukossa oli paljon ensikertalaisia, joita toivottavasti nähdään kilpailuissa jatkossakin. Yhteensä Women’s Global Event keräsi noin 600 naispelaajaa maailman frisbeegolfradoille kilpailemaan.

 

Julkujärven kilpailu osoitti Kalle Savosen kuuluvan kesän kovimpiin suosikkeihin. Vain yhden bogeyn koko päivänä kerännyt Savonen missasi vain muutaman putiksi laskettavan alle kymmenenmetrisen heiton ja vei kilpailun kahden heiton turvin ennen toiseksi sijoittunutta Jukka Leinosta. Aulun veljekset Tapani ja Jarmo miehittivät sijat kolme ja neljä.

 

Advanced Amateurs -sarjan voitti Johannes Ollilla ja junioreissa ykkönen oli Sami Hakamäki. Masters-sarjan vahvin oli Jukka Kaipainen. Myös huomionarvoinen teko oli amatöörisarjan pelaajan Janne Kinnusen kaksi hole-in-onea yhdessä kilpailussa. Ensimmäisellä kierroksella nappasi reiällä kymmenen ja toisella kierroksella reiällä 20. Kahta holaria samalle pelaajalle ei usein yhteen kilpailuun mahdu.

Naisten tulokset PDGA:n sivuilta.