Mestarin vinkki: Jesse Heinonen

Jessen katse pysyy tiukasti omissa tuloksissa. Kuva: Jari Huotari

Kaksinkertainen Suomen mestari Jesse Heinonen on tullut tutuksi kovana kilpailijana ja kunnianhimoisena harjoittelijana. Tiukka, pitkäjänteinen työ lajin parissa ja suurten kilpailujen tuoma kokemus ovat opettaneet Jessen keskittymään kilpailuissa olennaiseen, siis vain omiin tekemisiinsä. Frisbeegolf on niin henkisesti vaativa laji ja se  kysyy niin suurta keskittymiskykyä, ettei toisten pelaajien tulosseurantaan vain riitä kapasiteettia. Tai ei sitä kannata tuhlata muihin, kun omankin pelin koossapitämisessä on ihan tarpeeksi.

− Etenkin peliuran alkuvaiheessa lähdin usein pelaamaan kierrosta jotain toista pelaajaa vastaan. Ei siinä mennyt kuin peli sekaisin toista kytätessä. Eikä muuten lämmitä yhtään voittaa sitä kaveria jos tulos jää puolitiehen ja nimi löytyy tuloslistan hänniltä.

Jesse tarkentaakin, että rata on pelaajien yhteinen vastustaja, jota vastaan pelataan vain omaa peliään. Rata pitää yhdessä voittaa, mikä ei varmasti onnistu jos keskittyy pelaamaan vain kilpakumppaniaan paremmin.

− Kyllähän se periaate unohtuu silloin, kun lähteen finaalikierrokselle parin heiton takaa-ajosta. Mutta ei siihen kaverin tulokseen voi mitenkään vaikuttaa, joten kyllä se on parempi pitää katse omassa kiekossa koko kierroksen ajan. Yleensä silloin peli kulkee ja jää pelikaveritkin taakse.

Juttusarjassa Suomen mestarit jakavat kevään ajan hyviksi havaitsemiaan vinkkejä paremman pelituloksen saavuttamiseksi.

Jaani Länsiö