USDGC kokee jälleen muutoksia

Maailman arvostetuimpiin frisbeegolfturnauksiin lukeutuva USDGC, Yhdysvaltain mestaruuskilpailu, on jälleen tänä vuonna muuttanut formaattiaan. Kun kilpailu oli yli kymmenen vuotta järjestetty vain maailman parhaille pelaajille, vuonna 2011 voittaja ratkaistiinkin tasoituksellisella kilpailulla ja pääpaino oli amatööripelaajissa. Tänä vuonna formaatit on yhdistetty niin, että kilpailussa on 72 avoimen sarjan kilpailijaa, jotka ratkaisevat paremmuuden vanhalla tavalla ja 72 amatöörisarjalaista, jotka pelaavat tasoituskilpailua. Aikaisempina vuosina kilpailuun on otettu yhteensä 180 pelaajaa.

Muutos tarkoittaa myös sitä, että tänä vuonna paikastaan kilpailuun täytyy todella taistella. Jokaisesta karsintakilpailusta vain viisi parasta saa osallistumisoikeuden avoimeen sarjaan. Euroopassa on vain yksi karsintakisa, Tukholman avoimet kesä-heinäkuun vaihteessa. Loput paikat jaetaan uudella mantereella, MM-kilpailuissa ja National Tourilla, ja lisäksi 20 parasta vuoden 2010 kilpailusta saavat kutsun osallistua. Suomen Jussi Meresmaa oli tuolloin hienosti neljäs, joten hänen ei tarvitse stressata pääsyään USDGC:iin.

Kilpailu käydään Etelä-Carolinan Rock Hillissä 3.-6.10.
USDGC:n kotisivut

Jaani Länsiö