Vuoden frisbeeseura 2011 – Tomoottajat

Suomen frisbeeliitto järjesti syksyn aikana äänestyksen, jossa valittiin vuoden frisbeeseura. Tällä kaudella näkyvintä jälkeä frisbeeskenellä on vastaajien mielestä tehnyt kankaanpäälainen seura Tomoottajat. Mitä tomoottajat ovat mieltä tunnustuksesta ja miltä heidän tuleva kautensa näyttää?
Miltä tuntuu tulla valituksi vuoden seuraksi? Ja mitkä mahtoivat olla valintaan vaikuttaneet syyt?

– Tomoottajien valinta vuoden seuraksi on iso kunnia pienelle seuralle. Aktiiivinen ja ”äänekäs” toiminta sai tunnustuksensa. Meillä on aktiivinen foorumi ja blogi. Omalla seudullamme (Satakunta/Pirkanmaa) olemme varsin näkyvä seura.

Paljonko teillä on jäseniä? Onko suunta edelleen ylöspäin?

– Tällä hetkellä jäseniä on 41. Pienellä paikkakunnalla ei suurta kasvua ole odotettavissa, joskin 50 mennee rikki ensi vuonna. Suurempaa kasvua on odotettavissa kilpailulisenssien määrässä: viime vuonna niitä oli seurassa puolisen tusinaa, tänä vuonna jo kolmatta kymmentä.
– Mikäli Jämin rataprojekti valmistuu ensi keväänä, niin silloin jäsenmäärässäkin saattaa tapahtua paljon kasvua

Millainen talvikausi vuoden seuralla on edessä?

– Talvella järjestettäneen yksi kansallinen Karvalakkisarjan kisa ja mahdollisesti paikallisia kilpailuja. Myös hallitreenejä järjestetään ja Tomoottajien sivuilla jatkuva Viikon vieras -haastattelusarja pidetään käynnissä.

Monetko kisat on ensi vuodelle suunnitteilla? Entä mitä muuta toimintaa on suunnitelmissa?

– Ensi vuonna on tarkoitus panostaa aiempaa enemmän junioritoimintaan eikä niinkään isoihin kisoihin. Ja jos em. Jämin rata nousee suunnitelmien mukaan, sinne lisätään aktiviteettia.
– Kisamääristä ei ole vielä mitään suunnitelmia, mutta eiköhän panosteta edelleen paikallistoimintaan ja haeta myös järjestettäväksi jonkintasoisia kansallisia kisoja.

Hakeeko Tomoottajat SM-kisoja?

Tomoottajat lienee liian pieni seura yksilö-SM:n järjestäjäksi, mutta ehkä pari-, ja joukkuegolf-kisat, tai ehkä jaetut kisat… Joten ei sanota ei.

Kiitokset vastauksista Tapani Aululle, joka tuli myös valituksi Vuoden tulokkaaksi.

Katso myös Tomoottajien kotisivut.