Frisbeepoint-tourin voitto Helsinkiin

Kauden toinen pääsarjoista, amatöörikilpailijoille suunnattu Frisbeepoint-tour ratkesi arvonsa mukaisesti vasta viimeisessä kilpailussa ja viimeisillä väylillä. Vampulan armottomalla radalla käyty päätöskilpailu keräsi mukavan määrän kilvoittelijoita, sekä tietysti kiertueen pääsankarit Aleksi Ahtilan (Helsinki), Janne Hirsimäen (Vihti) ja Tapani Aulun (Kankaanpää), jotka kaikki kamppailivat vielä kirkkaimmasta mitalista ja sievoisista summista. Eikä ollut ihme, että kova kolmikko löytyi tuloslistan kärjestä ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Pienimmätkin virheet saavat Vampulan ahtaalla metsäbaanalla suhteettomat vaikutukset. Parhaiten kiekkonsa suoraan ja annukassa hallitsivat Mikko Laihonen (56) ja sarjan voitosta kamppaillut Janne Hirsimäki (56). Tiukasti perässä harppoi heikosti putannut Tapani Aulu (57) ja Aleksi Ahtila (58), jonka pelivire oli vasta aluillaan.

Toisen kierroksen aikana kävi selväksi, että Aleksi ”Peli-Allu” Ahtilan putti toimii kuin pelimieheltä sopiikin odottaa. Hurja, rataennättystä sivunnut tulos 53 ei jättänyt paljon kysymyksiä voiton osoitteesta, vaikka Hirsimäki jäikin lopputuloksissa vain yhdellä heitolla. Vahvan kauden pelannut Tapani Aulu joutui tunnustamaan nuoruuden jylläävän voiman äkkikuolemakilpailussa, kun hurjia putteja esittänyt Jere Rosenqvist vei vielä kokemattomalta kankaanpääläiseltä pronssisijan.

Peli-Allu keräsi kilpailuista mojovan palkintopotin, jolle hän ei tuoreeltaan keksinyt kohdetta. ”Ehkä menen kauppaan ja ostan kasan Destroyereita”.

Seniorisarja oli varmistusta vaille Jouni Leskisen, mutta vielä piti yksi kilpailu käydä loppuun. Kisasta tulikin varsinainen paikalliskamppailu, sillä pitkin kautta tasaisesti vääntäneet nummelalaiset Ville Kotamäki ja Leskinen ottivat mittaa toisistaan tasaväkisesti tälläkin radalla. Lopulta kisa ratkesi vain yhden pisteen turvin Kotamäelle, mutta toinenkin sija riitti Leskiselle varmistamaan sarjavoiton. Vahvaa näyttöä nummelan herroilta.

Pieneksi jäänyt juniorisarja meni Mikko Niemiselle, jonka tulos 118 olisi riittänyt aikuistenkin sarjassa hienosti viidenneksi.

Lopputulokset

Sarjapisteet