Kisatunnelma Oulussa tiivistyy

Kolme kierrosta SM-turnausta on takana ja pian tiedämme, ketkä ovat sarjoissaan Suomen parhaita. Meri-Toppila on tarjonnut tuttuun tapaansa vaihtelevia keliolosuhteita: on ollut tyyntä, kovaa tuulta, auringonpaistetta ja sadetta.

Jo toisena kisapäivänä kisoja oli tullut seuraamaan mittava joukko katsojia, jotka omalta osaltaan paransivat kisatunnelmaa. Järjestelyt ovat toimineet moitteetta ja pelaajat ovat tehneet parhaansa.

Avoimessa sarjassa kärkipaikkaa pitää vahvan kauden pelannut Pasi Koivu. Kahden heiton perässä on Joonas Hynönen ja hänestä vain heiton perässä ovat Seppo Paju ja Oulun omat pojat Erno Väyrynen ja Juho Parviainen.

Hyvissä iskuasemissa, neljä heittoa kärkeen, on loistavan toisen kierroksen pelannut Nils Iso-Markku. Monet ennakkoon vahvimmiksi veikatut pelaajat ovat ehkä jo liian kaukana kärjestä, joskin Jussi Meresmaa voi vielä unelmakierroksella nousta viiden heiton takaa-ajoasemista.

Seniorit-40 -sarjassa Kari Vesala on odotetusti kärjessä. Kakkostilasta sen sijaan käydään tiukka kisa tasoissa olevien Tomi Niemisen ja Petri Määräsen, sekä heitä kaksi heittoa perässä olevan Jouni Leskisen ja hänestä heiton perässä olevan Juha Niemisen kesken.

Seniorit-50 -sarjassa heiton välein ovat Ari Österlund, Marko Timonen ja Harri Hynönen.

Juniorit-16 -sarja näyttää vahvasti ratkenneen Jyri Salmisen voittoon turvallisen tuntuisen 9 heiton erolla. Muista mitaleista käydään vielä tiukka taisto Lassi Hakulisen, Tatu Luukkasen ja Leevi Liitin välillä.

Juniorit-19 -sarja on niinikään käytännössä ratkennut Jere Rosenqvistin voittoon. Muista mitaleista taistelevat vielä Henrik Löflund, Jukka-Pekka Pulakka ja Aku Franssila.

Naisten sarja on odotetusti Anne Matilaisen hallussa, joskin Anna Elo on vain viiden heiton päässä. Kolmannesta tilasta on luvassa tiukka kisa Laura Uusi-Rasin, Riitta Kanasen ja Tiia-Maria Tiistolan kesken.

Jännitystä huomiselle on siis luvassa runsain mitoin. Finaalipäivän tuloksia voi seurata reaaliajassa Kisakoneesta: https://frisbeegolfliitto.fi/kisakone/kilpailu/39/katso/leaderboard.