Tuplakilpailu Tammisaaressa alkoi kuumissa merkeissä

Ekenäs Energi Open

Samassa kilpailussa pelataan oikeastaan kahta kilpailua samaan aikaan, on pro-pelaajien Discmania Cash Money Tour ja amatööripelaajien Frisbeepoint-tour. Jälkimmäinen kilpailu kiinnosti tällä kertaa enemmän ja keräsi osallistujia pro-kisaan nähden moninkertaisen määrän.

Aurinko laski säteensä Tammisaaren Västerbyn komealle ja vaihtelevalle frisbeegolfradalle, ja lämmitti samalla satapäisen pelaajajoukon melkolailla hyviin suorituksiin kautta linjan. Pro-kilpailu on ensimmäisen kierroksien jälkeen poikkeuksellisen tasainen: pienestä pelaajamäärästä huolimatta peräti 13 pelaajaa mahtuu viiden heiton sisälle. Päivän parhaimmasta tuloksesta vastasi nuori nummelalainen, Teemu Nissinen, joka paukutti kelpo lukeman 55 varhain aamulla. Vartin välein kisakeskukseen ilmaantui uusi ryhmällinen kierroksensa pelanneita kilpailijoita, eikä yksikään onnistunut parantamaan Teemun kärkitulosta. Lähimmäksi pääsi Jere Rosenqvist tuloksella 56.

Tulokset

Frisbeepoint-tourille osallistuakseen pelaajan täytyy olla PDGA:n amatööripelaaja tai hänellä saa olla korkeintaan 970-rating. Lisäksi sarjassa kilpaillaan ikäluokissa. Avoimen kärkipaikkaa pitää hallussaan odotetusti Kimmo Mäkelä. Pienoista yllätystä on rakentamassa silloin tällöin pelimiehen taitojaan väläytellyt Aleksi Ahtila tuloksella 57.

Tulokset

Kolmepäiväisessä kisassa pelataan kierros per päivä -tahdilla, joten pelikunnon on oltava huipussaan poikkeuksellisen kauan. Toinen pelipäivä lupailee jälleen lämmintä, ja kärkiryhmiin kuumaa.