Joonas Korpelalle upsin Suomen Ennätys

Tomoottajien Joonas Korpela siirsi  upside down -heiton Suomen ennätyksen historiankirjoihin Jämillä lauantaina.

Korpela rikkoi tilastoissa vuodesta 1997 kummitelleen Sami Loukon ennätyksen (108,73) peräti 15 metrillä. Uusi ennätys kirjataan lukemiin 123,95.

”Suomen ennätys oli yksi kauden tavoitteistani ja se meni rikki heti ensimmäisessä kisassa, vaikka yhtään täydellistä onnistumista ei kisassa tullut, eikä tuulikaan ollut otollisin. Ennätysheittokin oli liian korkea – enemmänkin tarkkuusheitto kuin pituusheitto.”

Ennätys syntyi ensimmäisellä heitolla pienessä myötätuulessa Latitude64:n XXX-kiekolla. Korpelan kisaheitoista kaksi muutakin ylitti vanhan SE:n. Toiseksi pisimmälle lensi Prodiscuksen RESPECTi (117,70).

”Piipon Ville on kuulemma joku vuosi sitten heittänyt kisassa puoli metriä pidemmällekin, ja maailmanennätyksestä jäin 1,5 m. Tulos oli joka tapauksessa erinomainen, vaikka pelatessa ja treeneissä on muutaman metrin pidemmällekin lentänyt”.

Pituuskisoja kisakalenterissa

Pituusheittoennätyksiksi hyväksytään virallisissa kilpailuissa tehdyt suoritukset. Suomessa uusia henkilökohtaisia, Suomen ja maailmanennätyksiä haastetaan tällä kaudella vielä ainakin kenttälajien SM-kilpailuissa Oulussa 13.-14.8. ja Porin pituusheittokisoissa 10.9.

Kenttälajien Suomen ennätykset löytyvät tämän linkin takaa. Kansainvälisen kattojärjestön WFDF:n sivuilta löydät kilpailujen säännöt, maailmanennätykset ja muuta lisätietoa.