Tali Open 2011 pakettiin tähtilipun merkeissä

Tali Open 2011

USA:n huippupelaajat eivät jättäneet paljon sanansijaa tänään loppuneessa Tali Open -viikonlopussa. Rapakontakaiset frisbeegolf-ammattilaiset ottivat selvät voitot sekä avoimessa että naisissa. Avoimen sarjan hallinta oli jopa niin selvää, että paras ei-amerikkalainen oli Ville Piippo sijalla seitsemän. Naisten sarjassa Anne Matilainen ylsi neljänneksi ja joutui päästämään edelleen kolme USA:n edustajaa.Valarie Jenkins oli totutusti ylivoimainen, mutta Melody King ja Paige Pierce jakoivat kakkossijan Melodyn hurjan finaalikirin ansiosta.

Melody King ja Paige Pierce sihtaavat

Päivän ensimmäinen kierros pelattiin melko epävakaissa olosuhteissa eikä rankalta sadekuuroltakaan vältytty. Taivas repesi juuri kärkiryhmien lähtöjen hetkellä, mutta sade ei ehtinyt kestää kuin muutaman väylän ajan. Auringon mukana tuli myös yleisö, joka seurasi tiiviisti enimmäkseen kakkosryhmän peliä, missä Ville Piippo yritti pistää kampoihin Nikko Locastrolle. Villen peli ei ollut aivan uomissaan, joten tulos 63 tiputti hänet pois voittokamppailusta, minne Nikko puolestaan nousi hyvällä tuloksella 52. Kärkiryhmässä Paul McBeth kortitti vielä paremman tuloksen 51 ja Eric McCabe kompuroi 59:n arvoisesti. Saksalainen Simon Lizotte putosi kauas kärjestä tuloksella 65.

Finaalissa vain pieniä muutoksia

Locastro ja tyylikäs veto

Ykkösryhmä yhdeksän reiän finaalikierrokselle oli siis seuraava: McBeth, Cale Leiviska, Locastro ja Nathan Doss. Paul McBeth oli varmassa neljän heiton johdossa kierrokselle lähdettäessä, ja myös piti johtonsa helpolla pelillä. Locastro ja Doss sen sijaan tekivät pahat virheet viimeisellä väylällä ja ottivat OB:n kautta triplabogiet, joilla sijoitukset tippuivat kummallakin herralla. McBeth siis voitti, Leiviska oli toinen ja Locastro oli kolmas.

Ikäsarjoissa ei suuria yllätyksiä

Juniorisarjassa Markus Pohjolainen voitti tänä vuonna hyviä otteita esittäneen Jere Rosenqvistin kolmella heitolla. Kolmanneksi tuli Juho Vähätalo, joka kävi kovaa kamppailua paikallisen Aku Franssilan kanssa. Grandmasters-sarja meni odotetusti Marko Timoselle ja masters-sarja Kari Vesalalle, joka pääsi kotiradallaan esittämään oikein vakuuttavia otteita. Markku Tohni oli selvä ykkönen senior grandmastersissa.

Tulokset

Teksti: Jaani Länsiö

Kuvat: Jari Huotari