Piippo hyvissä asemissa Tali Openissa

Ville Piippo on parhaana suomalaisena sijalla viisi ja tuloksessa 111. Hänen edellään on saksalainen Simon Lizotte ja kolme USA:n edustajaa, joista parhaiten pelasi hallitseva maailmanmestari Eric McCabe. Erityisesti McCaben toinen kierros, tulos 52, nosti hänet voittokamppailuun ja hän nousi sillä avauspäivän ykköseksi. Kymmenen parhaan joukkoon mahtuu Villen lisäksi vain yksi suomalainen, Jalle Stoor, joka on sijalla yhdeksän. Amerikkalaispelaajat valtasivat siis kärkikymmenikön melkolailla kokonaisvaltaisesti. Ainoastaan Dave Feldberg, ennakkoon ehkä vahvin suosikki, pelasi reippaasti alle tasonsa, jopa niin huonosti, että löytyy vasta sijalta 18. Erityisen paljon putti- ja lähestymivirheitä tehnyt Dave valitteli pelisysteemiä, jossa toisen kierroksen ryhmät oli arvottu, eikä tulosten mukaan järjestetty.

Kilpailua saatiin käydä pääosin kirkkaassa säässä, mutta muutama sadekuuro ilmaantui piristämään päivää. Kova tuuli hankaloitti peliä merkittävästi, ja etenkin väylän 6 buncr-sääntö teki pelaamisesta erittäin hidasta. Parhaimmillaan kuudennen ja seitsemännen väylän tiillä odoteltiin 45 minuuttia kummallakin.

Sunnuntain ryhmät on järjestetty tulosten mukaan niin, että parhaat ryhmät lähtevät myöhemmin, ja ykkösryhmän hännille onkin odotettavissa runsaasti yleisöä, sillä jo tänään paikalliset pelaajat saivat nauttia yleisön mukanaolosta, jos vain sattuivat pelaamaan esimerkiksi Nikko Locastron kanssa .

Naisten sarjassa USA:n hallintaa

Naisten sarja on menossa tuttuun tapaan Valarie Jenkinsille, jonka ensimmäinen kierros, 60, oli huippuluokkaa. Hän johtaa selvästi maannaisiaan Paige Piercea ja Melody Kingia, jotka käyvät omaa kamppailuaan kakkossijasta.

Tulokset