SDGO 2011, ensimmäinen päivä

Kuhinaa kisateltalla

Tulikuuma Järvan frisbeegolfpyhättö tervehti pelaajia jo aamuvarhain aiemmilta vuosilta totuttuun tapaan. Viimeisen päälle trimmatut nurmikot, lähes Japanilaiseen tapaan ehostetut puskat ja kaunis, väistyvän sateen ja sumun takaa pilkottava aurinko ottivat vastaan itänaapurin frisbeeurheilijat. Tosiaan, klo 9.00 ei radan parkkipaikalla näkynytkään muita kuin kotoisia rekisterikilpiä.  SDGO, Stockholm Discgolf Open, nyt jo 33:tta kertaa oli alkamassa.

Tänäkin vuonna kilpailu on osa EuroTour-kokonaisuutta.  Suomesta mukaan on ilmoittatunut jopa yli 50 pelaajaa, mikä on hurja määrä, ollaanhan jo ihan eri maassakin. Meikäläisten lisäksi mukaan eurooppalaisia haastamaan on saapunut maailman parhaimmisto USA:sta. Viime vuonna suvereenisti hallinnut Nicco Locastro, maailman ranking-kunkku Dave Feldberg ja vuoden 2010 maailmanmestari Eric McCabe ovat varmasti ennakkosuosikkeja lauantaina alkavaan kilpailuun lähdettäessä. Eurooppalaista frisbeegolfmainetta puolustavat mm. Markus Källströn ja Jesper Lundmark, joka on kylläkin pitänyt hiljaiseloa Euroopan kentillä tänä vuonna. Suomalaisia suosikkeja ovat viime vuonna vakuuttavasti pelanneet Jesse Heinonen, Miko Fyhr ja seitsemättä sijaa puolustava Arttu Sikanen, joka on kuitenkin kärsinyt viheliäisestä loukkaantumisesta viime aikoina. ”Nilkkavamma on ikävä kyllä hankaloittanut harjoittelua. Jouduin jopa vähän muuttaman draivitekniikkaani, jotta voisin pelata tässä turnauksessa”, Arttu valitteli.

Ehkä suurin suomalaissuosikki on kuitenkin junioritähti Seppo Paju, jonka viiltävän tarkat avaukset ja jääkylmät putit saavat paatuneimmankin jenkkitähden ihmettelemään.

Järvan ykkösväylä, 96 metriä

Päivän parigolf

Perjantain perinteinen parikisa käytiin ikäänkuin lämmittelynä itse koitosta varten. Suomalaisista parhaiten pelasivat Seppo Paju ja Teemu Nissinen sekä Miko Fyhr ja Jaani Länsiö, jotka ylsivät tulokseen 47. Jaettu kuudes sija ei paljon tyydytä, vaikka viime vuonna tuo samainen tulos olisikin ollut kovaa valuuttaa. Lähes mahdottoman tuloksen pelasivat USA:n pelimiehet Paul McBeth ja Paul Ulibarri. Ei jäänyt edes pienestä kiinni, vaan ero seuraavaan pariin oli peräti kolme heittoa. Tulokseen ei mahdu huonoa heittoa.

Parigolfin tulokset

Huomenna alkavat kuitenkin tosipelit, Euroopan suurimpaan turnaukseen osallistuvat 218 pelaajaa saavat kiertää rataa kuumassa auringonpaisteessa mukavat 36:n reiän verran.

Kokemuksia kisasta bloggaavat suomalaisista ainakin: Seppo Paju, Juho Rantalaiho ja Sami Poimala

Kisan kotisivut

-Jaani Länsiö