Discmania Cash Money Tour Vampula – päivä 1

Ensimmäinen päivä Vampulan erittäin haastavalla metsäradalla käynnistyi lähes optimaalisissa olosuhteissa: taivaalla ei ollut pilven hattaraakaan ja tuulikin oli hyvin maltillinen. Ennakkoon kisan tasosta ei arveltu muodostuvan kovin korkeaa, olihan suuri osa Suomen huippupelaajista samaan aikaan kisaamassa Sveitsin EuroTour-osakilpailussa ja kenties koulujen päättyminenkin verotti osanottajia. Toisaalta, radan luonteen huomioiden oli oletettavaa, että tuloksissa tulisi olemaan suuriakin eroja.

Ennakkoarvailut osoittautuivat kuitenkin vääriksi: heti ensimmäisellä kierroksella Tomoottajien Jarmo Aulu pisti tauluun lukeman 56, joka on kaksi alle parin ja samalla uusi rataennätys (entisen ollessa 58).

Avoimessa sarjassa ensimmäisen kierroksen jälkeen Avointa sarjaa johtavan ja häntää pitävän välissä oli vain 16 heittoa, mitä voidaan pitää sangen pienenä erona. Kärkipäässä ensimmäiset 11 pelaajaa ovat vain kuuden heiton sisällä. Kisasta on siis luvassa varsin tiukka.

Toiselle kierrokselle sitten tuuli yltyikin paikoitellen jopa navakaksi ja moni pelaaja joutuikin tyytymään edellistä kierrosta vaatimattomampaan tulokseen.

Päivän todellisena yllätysnimenä voidaan pitää 7K:n Mikko Laihosta, joka on ensimmäisissä kisoissaan kotiradan ulkopuolella. Kahden kierroksen jälkeen hän johtaa kisaa ainoana par-tulokseen pystyneenä. Toisena, vain heiton päässä, ovat koko alkukauden vahvassa vireessä olleet, niinikään 7K:n, Kalle Savonen ja LDG:n Pasi Koivu. Heistä heiton perässä hyvän nousun toiselle kierrokselle tehnyt Tomoottajien Tapani Aulu ja hänestä heiton perässä vasta nyt kisakautensa aloittanut Talin Tallaajien Sami Poimala. Kolmannelle ja viimeiselle kierrokselle riittää siis kosolti jännitettävää.

Naisten sarjassa LDG:n Laura Uusi-Rasi on kerännyt jo turvallisen tuntuisen 11 heiton kaulan ennen EIF:n Susanna Virtasta.

Päivän sisupalkinto jaettakoon Marko Taalikalle, joka toisella kierroksella heitti 11 heittoa paremman tuloksen kuin ensimmäisellä kierroksella.

Katso kisan tarkat tulokset Kisakoneesta.