Tuulta ja tappuraa Turussa

Turun Frisbeegolfseura 7k ja Discmania tarjoilivat makeaa mahan täydeltä jo perjantain parigolfia varten. Banaanit ja patukat bägiin ja kierrokselle! Monen monta paria lähti tavoittelemaan sekä parempaa käsitystä radasta että tiukkoja tuloksia bestshot-tapaan pelatulta kierrokselta. Parigolfin voittivat pari Leo Piironen ja Teemu Nissinen huikealla tuloksella 56. Mainitsemisen arvoinen oli myös Seppo Pajun ja Laura Uusi-Rasin tulos 58.

Launtai valkeni aurinkoisena, mutta tuulisena. Innokkaat pelaajat olivat tulleet paikalla mittelemään paremmuudesta, mutta ennen kaikkea cash moneysta. Tänään nimittäin alkaa Discmania Cash Money tour ja jännitys oli aistittavissa jo radan parkkipaikalla. Tuohia oli tavoittelemassa nimekäs kaarti eturivin suomalaisia kiekkomiehiä ja -naisia. Mm. Dick Lampinen, Jalle Stoor, Anne Matilainen, Pasi Koivu ja ennakkosuosikit Seppo Paju ja Jesse Heinonen olivat jo hyvissä ajoin aamulla haistelemassa päivän tuulia ja lämmittämässä koreja lempeämmiksi ja yhteistyökykyisiksi.

Eivätkä ennakkosuosikit pettäneetkään, joskin kahisevan haju sieraimissa saattoikin ensimmäisellä kierroksella haitata, sen varran epätasaista pelaaminen oli. Aivan nappiin ei mennyt ainakaan Pajulla ja Heinosella, sillä tulos 72 ei riittänyt kärkiryhmiin, mutta toki tarkkailuasemiin. Kärkeen kiilasivat näyttävää paluuta huipulle tekevä Jalle Stoor ja Paimion pyöveli Kalle Savonen.

Toisella kierroksella tuuli senkuin yltyi ja pahamaineinen saariväyläkin nappasi useita uhreja kitaansa. Jopa kaksinumeroisia lukuja nähtiin ja huhuja romahtamisista liikkui . Kärjen järjestys koki kummia ja pakka meni sekaisin jokerikorteista. Nimittäin Heinolan käskynhaltija Pasi Koivu esitti jälleen varmoja otteita korin läheisyydessä ja vähän kauempanakin, eikä hurja 66 jättänyt varaa epäilyille. Tulos nosti heinolalaisen lähemmäs rahoja, vanavedessä pysyttelevät Seppo Paju ja Teemu Nissinen, joka alavireisestä kierroksesta huolimatta säilytti asemansa kärjen tuntumassa. Tulokset painuivat koko kentällä alemmas puuskittaisesta tuulesta johtuen ja kiekot löytyivät useamminkin joko OB:lta tai pahasta raffista, puskasta tai muusta ei-toivotusta paikasta.

Naisten sarjassa Anne Matilainen näyttää karkaavan kilpasisaruksilta tuttuun tapaan.

Huomenna selviää, kuka  noukkii chydeniukset taskuun Turun Discmania Cash Money Tourin osakilpailusta.

Tuloksia PDGA:lta

-Jaani Länsiö