Viikonloppu oli Pajun hallintaa

Pajun putit löytyivät korin pohjalta

Sateinen, kolea, tuulinen ja harmaa ympäröi pelaajia koko ensimmäisen kierroksen ajan Hangon kallioisella metsäradalla. Kivistä tietä kulkivat muutkin kuin kiekot: murmutus ja jupina kaikui hongiston keskellä paukkeen säestämänä. Kankeat raajat ja kosteat kiekot eivät totelleetkaan. Syksy oli saapunut. Tai siltä se tuntui. Moni pelaaja päättikin nostaa kytkintä kesken kisan ja kirjata tuloskorttiin kolme kirjainta.

Vaikka lämpömittari kipusi nihkeästi yli nollan, onnistui avoimen sarjan Seppo Paju laskemaan tuloksensa mukavasti miinusmerkkiseksi, ja näytti jo siltä, että kisa olisi loppulaulua vaille taputeltu, sillä Dick Lampinen oli jäänyt jo seitsemän heiton päähän. Seppohan on tunnetusti kylmähermoinen kaveri, joten Dick jätti itselleen miltei mahdottoman paljon kirittävää toiselle kierrokselle, jota päätettiin vielä lyhentää hankalien olosuhteiden vuoksi.

Kierros pääsi alkamaan noin tunnin verran myöhässä tuloskorttisekoilujen ja poikkeuksellisen hitaan pelin vuoksi. Pelaajat oli sijoiteltu välillä sarjoittain, välillä sinne tänne ja joskus tuloksen mukaan. Avoimen ykkösessä mielenkiinto tarkentui kuitenkin Seppo Pajuun ja Dick Lampiseen, joiden ero alkoi yllättäen kaventua sateenkin osoittaessa väsymisen merkkejä. Parhaimmillaan ero kutistui jo kahteen heittoon, mutta lietolainen Paju piti pintansa ja vei kisan lopulta kolmen heiton turvin. Lampinen sai tyytyä hopeaan ja Kimmo Mäkelä kolmanteen sijaan.

Porin Prodiscus Challenge jatkui samoissa merkeissä

Toni Asikaisen puttivire osoitti kohentumisen merkkejä

Kylmä keli jatkui sunnuntaina Porin Prodiscus Challengessa, jonka amatöörisarja oli jälleen suositumpi kuin nimekkäitä pelaajia vilisevä avoin. Seppo Paju todisti olevansa huimassa vireessä ihan tosissaan, ja että Hangon menestys ei tullut tuurilla. Seppo pelasi onnistunutta peliä kaikilla osa-alueilla ja nappasi voiton Toni Asikaisen ja Jesse Heinosen edestä. ”Ei Sepon toiselle kierrokselle voinut mitään, vaikka omakin pelini oli nousujohteista” kommentoi kisan kakkonen Toni Asikainen, jonka puttikunto on ollut arvoitus tällä kaudella. ”Parempaa kohti mennään, ehdottomasti”.

Naisten taso ilahduttavan korkea

Naisten sarjassa osanotto oli vaatimaton, vain kaksi pelaajaa, mutta taso näytti sitäkin paremmalta. Anna Elo oli tällä kertaa paremmassa kunnossa kuin Laura Uusi-Rasi, mutta kummankin peli on varsin mallikasta. Suomen naisten taso on selvässä nousussa.

Amatööreissä Veli-Pekka Luoma otti arvokkaan voiton kauden komeetaksi veikatulta Tapani Aululta. Jarno Kovanen sijoittui kolmanneksi. Juniorisarja oli nokialaisen Juho Vähätalon juhlaa.

-Jaani Länsiö