Finnish Masters 2011

Senioripelaajien ensimmäinen Masteri – Finnish Masters kilpailutapahtuma järjestetään Porissa Kirjurin Frisbeegolfpuistossa 18.-19. kesäkuuta 2011. Täyden kolmen kierroksen kilpailun lisäksi tapahtumassa on tärkeällä sijalla leppoisa yhdessäolo hyvän seuran, saunomisen ja hyvän ruoan kera.

Taustaa: 4.9.1999 joukko lajin pioneereja kerääntyi Helsingin Sibeliuspuistoon, Konkarit Sibiksessä tapahtumaan. Pelasimme kisan puistossa, jossa oli 1980-luvulla yhdeksän väyläinen rata. Kisan jälkeen siirryimme illastamaan ja tarinoimaan Ravintola Eliteen. Konkarit Sibiksessä oli Masterin esiaste. Ajatus jäi kypsymään.

Pitkään senioripelaajien määrä oli pieni ja he pelasivat kilpailuissa omassa sarjassaan. 2010-luvulle tultaessa seniorit 40 sarja oli jo kasvanut isoksi ja senioit 50 sarjassakin oli omaksi sarjaksi asti pelaajia. Suomessa oli jo yli 100 rataa ja pelaajien määrä kasvoi nopeasti. Kilpailuissa alkoi olla ahdasta, eivätkä kaikki halukkaat mahtuneet aina mukaan.

Vuonna 2011 Liitto (SFL) teki pitkään uumoillun ratkaisun ja eri sarjojen pelaajat jaettiin erillisiin sarjoihin. Valtakunnalliseen ”pääkilpasarjaan” otettiin avoin ja naiset. Kilpailuja myytiin täyteen kuin stadionkonsertteja. Eittämättä jokin aikakausi oli päättynyt, ja oli tehtävä muutoksia kehityksen mukana.

Aika on kypsä Masterille! Kasvava senioripelaajien joukko ansaitsee oman arvolleen sopivan kilpailun. Monilla senioreille on jo pitkä yhteinen taival ja tuttujen tapaaminen ja menneiden fiilistely on osa kilpailutapahtumaa.

Masteri – Finnish Masters on seniorien oma kilpailu ja kohtaamispaikka – herraklubi täydennettynä muutamalla leidillä.

Ilmoittautuminen Finnish Mastersiin on nyt avoinna kisakoneessa: http://www.frisbeegolfliitto.fi/kisakone/kilpailu/32