Mäntylä tykitti Prodiscus Challengen voittoon Julkujärvellä

Vaihtelevan tuulinen joskin aurinkoinen päivä houkutteli 60 pelaajaa Julkujärven frisbeegolfradalle vaihtoehtoisen vappuaaton viettoon. Eikä mikään estänyt kilpailua muodostumasta erittäin kovatasoiseksi koitokseksi, vaikka suuri osa suomalaisisista aktiiveista olikin Tanskan EuroTourilla kansainvälisestä maineesta mittelemässä. Ainakin alustavat rating-lukemat kertovat painavaa tekstiä avoimen sarjan voittokamppailun huikeasta tasosta.

Tänä vuonna kotimaiset yhden päivän kisat painottavat amatööripelaajia, ja Julkujärvelläkin avoin sarja oli jäänyt varsin pieneksi, vain 15 osanottajaan. Kaksi viikkoa sitten Kankaanpäässä kovantuulen varoituksen antanut Markus Mäntylä heitti tasaiseti ja vältti virheet, eikä varmaan kovasta draivistakaan haittaa ollut, kun Mäntylä pääsi kotiradallaan näyttämään korin paikan. Napakat hyserit löytyivät useimmiten juuri sieltä. Kaksi huippukierrosta 61+59 nosti Mäntylän ykköseksi viiden heiton erolla Mikko Eskolaan, joka heitti avauskierroksella kisan best roundin 58. Heinolan puttikone Pasi Koivu sai tyytyä kolmanteen sijaan.

Jännittäviä hetkiä koettiin myös amatöörisarjassa, kun kisan ehdoton ennakkosuosikki Tapani Aulu sai kokea frisbeegolfin fyysisyyden karulla tavalla. Ensimmäisen kierroksen lievä selän venäytys ja toisella kierroksella koettu kompurointi tiillä johti harmittavaan nyrjäytykseen, ja kisa oli Tapanin osalta ohi. “Onneksi ei käynyt pahemmin, vaikka pelkäsin jo koko kauden puolesta. Nyt joudun tyytymään mielikuvaharjoitteluun muutaman päivän ajan”, Tapani kommentoi vammojaan.

Amatöörisarjan vei Tamperelaistunut Teemu Malmelin, Janne Kupiainen oli toinen ja Heikki Taneli taisteli kolmanneksi tiukassa kisassa.

Naisten sarjassa harvakseltaan kisaava Susanna Manner osoitti olevansa edelleen kunnossa, eikä Porin Anna Elo pystynyt vastaamaan Mannerin haasteeseen. Laura Uusi-Rasi ylsi kolmanneksi niin ikään tiukassa kamppailussa viimeisestä mitalisijasta.

Juniorisarjassa piiskakäsi Jani Ikonen jatkoi siitä, mihin Kankaanpäässä jäi ja otti voiton kilpakumppaneistaan. Hyvän vastuksen tarjosivat Sami Kuusela ja Jukka-Pekka Pulakka.

Täydelliset tulokset PDGA:n sivuilta. Juha Alkkiomäen kuvaama video toisesta kierroksesta.

-Jaani Länsiö