Copenhagen Open ratkesi Nybon hyväksi

Sunnuntaipäivä Kööpenhaminassa valkeni aurinkoisena joskin tuulisena. Tilanne oli kierrokselle lähdettäessä jännittävä; Oscar Stenfelt johti niukasti kisaa, mutta epätasaisia otteita viime vuosina esittänyt nuorukainen oli kiinniotettavissa, ja tämän tiesivät myös suomalaispelaajat. Ville Piippo kiristikin kolmannella kierroksella otettaan ja säkitti hankalatkin putit korin pohjille tuloksen 57 arvoisesti, mikä riitti toiseen sijaan finaaliin lähdettäessä.

Kotirata ei tarjonnut haastetta K-J:lle. Kuva: European open

Mukaan voittokamppailuun kuin puskista nousi Markus Källström, joka tosin vältti radan varsin tuuheatkin puskat. Huikeaa puttipeliä esittänyt ruotsalaistykki kortitti tuloksen 52, joka oli kisan kirkkaasti kovin kierros. Samaan aikaan Stenfelt hermoili itsensä ykköspaikalta kauas kärjestä tuloksella 62. Ykkösryhmässä Teemu Nissinen hermoili puttinsa kanssa, mutta piti itsensä lähietäisyydellä. Voittokamppailu oli silti karkaamassa auttamatta. K-J Nybo piti kotiradallaan päänsä ja nousi ykköseksi tasaisella pelillä virheitä kartellen.

Finaalikierrokselle lähdettäessä ykkösryhmän tilanne oli jännittävä: Nybo kärjessä, kahden heiton päässä Piippo ja Källström ja näitä kaksi perässä oli Seppo Paju.

Finaalin yhdeksän reikää alkoivat Piipon kannalta harmittavasti, kun helponoloiset putit vuoroin tarrasivat sormiin tai lipesivät liian aikaisin. Nybo sen sijaan pelasi maksimaalisen hyvää peliä ja aloitti birdieillä. Sama marssijärjestys jatkui, eikä voittokamppailuun ollut enää muilla kuin Nybolla asiaa. Enää oli kyse siitä, kuinka alhaisen tuloksen hän saisi pelattua. Lopulta tulos painui tulokseen 25, kahdeksan alle parin.

Nybon takana Piippo ja Källström pelasivat tasatahtiin, eikä Paju saanut tolkkua puttiinsa, joka tuntui kadonneen kuin salamaniskusta. Tuloksilla 31, kaksi alle parin, Källström ja Piippo päätyivät jakamaan toista sijaa, joskin pokaalista käydyn äkkikuolemakilpailun Ville vei kylmästi upottamalla 10 metrisen hermoputin Markuksen missattua omansa. Seppo Pajun partulos riitti lopulta viidenteen sijaan. Ailahtelevainen Stenfelt sen sijaan oli kasannut päänsä taas kokoon ja nousi onnistuneella finaalikierroksella takaa neljänneksi ohi Pajun. Tuloksia PDGA:n sivuilta.

Muuten sunnuntai sujui suomalaisilta kahtalaisesti. Pirteästi aloittanut Jalle Stroor ja viimevuosina kohisten noussut Dick Lampinen kokivat kovia kolmannella kierroksella ja putosivat 16 parhaan joukosta, eikä finaalin portit auenneet tällä kertaa. Toisaalta Miko Fyhr ja Suomen mestari Jesse Heinonen kirittivät toisiaan hyviin tuloksiin ja nousivat useita sijoja heittääkseen vielä finaalikierroksenkin samassa, viimeisessä finaaliryhmässä. Jessen pitkät putit ja takuuvarmat avaukset riittivät tulokseen viisi alle parin, joka nosti hänet hienosti seitsemänneksi. Fyhr takelteli lähipelinsä kanssa, mutta sija jaettu 15 on hyvä ottaen huomioon hankalan lähtöasetelman sunnuntaipäivälle.

Kilpailu oli tuttuun tapaan varsin säntillisesti järjestetty, tiit olivat pitäviä ja rata oli selvästi merkitty. Tarkkasilmäiset spotterit pysäyttivät ohikulkijoita ja auttoivat tarvittaessa kiekon löytämisessä paikoin tuuheaksi kasvaneessa nurmikossa, myös keskeltä väylää. Jonkin verran kysymyksiä aiheuttivat korit, jotka sylkivät kiekkoja poikkeuksellisen paljon keskeltä ja läpiputtejakin tuli enemmän kuin normaalisti. Jälkitunnelma kisasta oli plusmerkkinen, eikä monikaan pelaaja jäänyt murehtimaan alakanttiin venähtäneitä suorituksiaan, kausihan on vasta aluillaan.

-Jaani Länsiö