Suomalaisvälähdyksiä Tanskanmaalla

Ville Piippo oli päivän suomalaisnimi

Ensimmäinen kierroksen jälkeen ainakin yksi suomalainen saattoi hymyillä leveästi onnistumistaan. Ville Piippo ravisti kämmenestään kelpotuloksen 54 ja lähti toiselle kierrokselle jaetulta kärkisijalta Ruotsin juniori-ihmeen Oscar Stenfeltin kanssa. Kärki oli kahden persoonallisen pelityylin juhlaa. Kauttaaltaan tasainen kierros tarjosi muitakin suomalaisia ilonaiheita: Teemu Nissinen onnistui puteissaan loistavasti ja Dick Lampinen oli tuttuun tyyliinsä tasaisen varma. Kumpikin alitti kuudenkympin rajan ja he pääsivät hyvissä asetelmissa kärjen metsästykseen. Toisaalta tutut kärjen suomalaiset Seppo Paju, Jesse Heinonen ja Juho Rantalaiho pelasivat todellisten taitojensa ali. Etenkin Juhon lähestymiset ja putit olivat kaukana totutusta.

Toisella kierroksella Ville Piippo koki vaikeuksia, mutta onnistui säilyttämään asemansa kärkiryhmässä, jonka tulostaso ei noussut ensimmäisen kierroksen vertaiseksi navakoituneesta tuulesta johtuen. Hyviä otteitaan jatkoivat myös Jalle Stoor ja Teemu Nissinen, jotka pääsevät hyvistä asemista sunnuntaille. Myös Seppo Paju nosti puttinsa vanhalle tasolle ja paransi tulostaan huomattavasti, sijoitus on seitsemäs.

Suomen ykkösseniori Kari Vesala takkuili ensimmäisen kierroksen pelissään tuloksen 70 arvoisesti. Vesala kiristi toisesta kierroksestaan kymmen heittoa, mutta Ruotsin legendaarinen Robert Buzasy on 11 heiton karussa. Ero on melkoinen, mutta Kari on tunnettu huikeista nousuistaan, jotka ovat etenkin tällä radalla mahdollisia. Muutama pomppu toisin voi merkitä tuloskortissa suuriakin piste-eroja.

Suomalaisleiri vetäytyy mietiskelemään tulevan päivän pelisuunnitelmaa.

-Jaani Länsiö

Tulokset PDGA:n sivuilta.