Suomalaiset odottavissa tunnelmissa Copenhagen Openissa

Aamu alkoi aikaisin Valbyn kuvankauniilla frisbeegolfradalla. Nippu suomalaispelaajia kiersi rataa jo ennen puoltapäivää; tuntumaa ja tutustumista haettiin haastaviin, pitkiin ja osittain kimurantteihin väyliin. Pituutta radalla riittää, mutta mikään voimaheittäjän karkkikauppa tämän vuoden kisarata ei ole, sillä lähes jokainen reikä vaatii kontrolloitua suoritusta eikä mielikuvitukselle ole paljon varaa jätetty. Birdiepaikkoja on paljon, mutta yhtään ns. pakkokakkosta ei helpolla oteta.

Perjantai on perinteistesti pyhitetty parigolfille ja harjoittelulle, mutta tänä vuonna lisäjännitystä toi karsintakilpailu, josta paikka varsinaiseen turnaukseen oli avoinna vain kahdeksalle parhaalle. Hermoja raastavaan koitokseen oli uskaltautunut kaksi suomalaista, Nils Iso-Markku ja Ilari Tuoma. Kumpikin selvitti hienosti paikkansa pääkilpailuun, rimaa hipoen yhden heiton turvin, joten ainakaan hermokontrollissa ei pitäisi olla vikaa, vaikka Iso-Markku harmittelikin puttinsa kehnoutta.

Tämän vuoden Copenhagen Open on tasorajojen vuoksi aikaisempia vuosia kovatasoisempi, ja mukaan onkin ilmoittautunut tusinan verran yli 1000-ratingin pelaajia, etukäteen kovimpina niminä Ruotsin Markus Källström ja Tanskan K-J Nybo, jotka saavat hanakan vastuksen suomalaisista. Jesse Heinonen, Juho Rantalaiho, Toni Asikainen, Ville Piippo ja Seppo Paju, vain muutamia mainitakseni, ovat osoittaneet pelaavansa haastajan asemassa tasaista ja varmaa peliä. Tasaisuus nousseekin avainasemaan pitkässä kisassa, joka kysyy paitsi riskinottoa, myös malttia. Etenkin reikä 16 panee palaajan riskialttiuden ja turvallisuuden tunteen puntariin.

Tunnelma suomalaispelaajien kesken on rauhallinen, joskin pientä jännitystä on ilmassa, onhan Copenhagen Open alkukauden kovatasoisin kilpailu Euroopassa, ja tämä kisa antaa pientä suuntaa kesän kunnosta.

Lisätietoja Copenhagen Openin sivuilta.