Kotimainen kausi käyntiin Kankaanpäässä

Kalle Savosen lähestymiset löysivät tiensä korin juureen

Aurinkoinen ja lämmin kevätsää houkutteli jopa 80 pelaajaa koettelemaan taitojaan haastavalle ja monipuolisia taitoja kysyvälle Viidentienristeyksen frisbeegolfradalle. Jo pelkkä vilkaisu osallistujalistaan kirvoitti monenlaisia veikkauksia päivän valtiaista ja valtiattarista, eikä varsinaisia ylivoimaisia ennakkosuosikkeja voinut etukäteen nimetä; kisakauden kynnyksellä heittokunto leikkii kuurupiilosta.

Avoimesta sarjasta näytti tulevan kovatasoinen. Paikalla oli sellaisia lajin suuruuksia kuin Euroopan mestari Ville Piippo ja kaksinkertainen Suomen mestari Jesse Heinonen.

Ennakkosuosikkien paineet saattoivat hieman painaa, sillä kumpikin sai tyytyä takaa-ajajan asemaan toiselle kierrokselle lähdettäessä kun Markus Mäntylä ja Kalle Savonen valtasivat kärkisijat tuloksilla 53 ja 54. Eroa ei tässä vaiheessa ollut kuin muutama heitto, joten mitä vain saattoi tapahtua.

Jesse Heinosen vaikeudet lähipelissä jatkuivat toisellakin kierroksella, eikä birdieitä napsahdellut runsaasta tarjonnasta huolimatta. Samassa ryhmässä pelannut Ville Piippo sen sijaan keräsi itsensä ja nosti pelinsä tasoa riittävästi, tuloksena jaettu toinen sija yhdessä Miko Fyhrin ja Marko Jokimäen kanssa. Turkulaisen 7k-seuran Kalle Savonen osoitti kylmähermoisuutta loppukierroksella ja vei voiton melko selvästi, kun Mustavariksen Markus Mäntylälle jäi tällä kertaa rooli kovan onnen kokijana.

Avoin top-5: 1. Kalle Savonen 54+52=106, 2. Ville Piippo 56+53=109, Marko Jokimäki 56+53=109, Miko Fyhr 56+53=109, 5. Matti Oksanen 56+56=112

Seniorisarja oli alusta lähtien puttinsa hurjaan vireeseen vääntäneen Ville Kotamäen hallintaa. Kotamäki ei jäänyt kumartelemaan avoimen sarjan mestareita, vaan jopa nosti tasoaan kovassa seurassa ja karkasi toisella kierroksella ylivoimaiseen voittoon. Kokeneemmat Juha Nieminen ja Marko Timonen kamppailivat kakkossijasta tasaisesti.

Seniorit top-3 1. Ville Kotamäki 57+56=113, 2. Juha Nieminen 60+66=126, Marko Timonen 61+65=126

Naisten sarja oli tuttuun tapaan Anna Elon hallintaa, mutta Laura Uusi-Rasi tarjosi jännittävän kilpailun, eikä Elon voitto ollut ollenkaan selvä. Naisten sarjan osanotto oli ilahduttavan runsas, joten loppukaudesta saatetaan nähdä tiukkoja mittelöitä.

Naiset top-3: 1. Anna Elo 70+70=140, 2. Laura Uusi-Rasi 73+73=146, 3. Riina Kotamäki 77+80=157

Juniorisarjassa nähtiin tulevaisuuden meresmaita. Frisbeegolfin suosio on tavoittamassa ennen kaikkea nuoret lahjakkuudet, joka kehittyvät kovaa tahtia avoimen sarjan haastajiksi. Monilla se on enää kokemattomuudesta kiinni, ja sehän korjaantuu vain kisaamalla. Jännittävän juniorisarjan vei piiskamaisia vetoja esittänyt Jani Ikonen, joka jätti taakseen tasaista vääntöä käyneet Jukka-Pekka Pulakan ja Leevi Liitin.

Juniorit top-3: 1. Jani Ikonen 59+57=116, 2. Jukka-Pekka Pulakka 119, 3. Leevi Liitti 60+60=120

Amatöörisarjaa hallitsi Kankaanpään kuningas Tapani Aulu niin varmoin ottein, että kutittelisi tuloksellaan jopa avoimen sarjan kärkeä. Kova talviharjoittelu ja radan tuntemus ei jäänyt kenellekään epäselväksi, ja niinpä tuloskortissa komeili matala lukema 109. Avoin sarja kutsunee Tapania lähitulevaisuudessa.

Amatöörit top-3: 1. Tapani Aulu 55+54=109, 2. Janne Manninen 59+58=117, Janne Hirsimäki 57+60=117

Tarkemmat tulokset kisakoneessa: http://www.frisbeegolfliitto.fi/kisakone/kilpailu/23/katso/tulokset.