Presidents Cup 2010

Presidents Cup järjestetään tänä vuonna ensimäistä kertaa Amerikan mantereella, US Openin yhteydessä Rockhillissä. Edellisistä kerroista poiketen tälläkertaa joukkueeseen pääsee pelaamalla. Pisteitä voi ansaita neljästä kansainvälisestä turnauksesta sekä 2009 maailman rankingin perusteella.

Presidents Cup on Ryder Cupin henkeen järjestetty Eurooppa vs Amerikka turnaus jossa lajin huiput kummaltakin mantereelta ottavat kilpaa toisiaan vastaan joukkuetyylisessä mittelössä, jonka voittaja vie Presidents Cup kiertopalkinnon kotiinsa vuodeksi. Kisa on järjestetty nyt kolme kertaa ja joka kerta Amerikan joukkue on vienyt pystin mukanaan, ehkä tänä vuonna on Team Europen vuoro.

Euroopan joukueelle ensimäinen mahdollisuus ansaita pisteitä on Copenhagen Open ensikuun loppupuolella. Euroopan joukkueessa tällähetkellä pisteitä ovat ansainneet maailman rankingin perusteella Markus Kälström ja Jussi Meresmaa, joista jälkimmäinen kisan TD:nä ei tule osallistumaan kilpailuun, joten paikkoja on auki myös suomalaisille lajin huipuille! Euroopan joukkueen naispuoliset edustajat saavat myös osallistumisoikeuden USDGC:n joten pisteistä kannattaa kamppailla.

Tämänhetkisen pistetilanteen sekä lisää informaatiota kisasta voi lukea sivustolta: http://www.discgolfpresidentscup.com