Kouluttajat

Suomen frisbeegolfliiton koulutusjaosto, Suomen frisbeegolfkouluttajat (SFK), koostuu lajille omistautuneista ammattilaisista. Kouluttajilla on vuosien ja jopa vuosikymmenten omakohtainen kokemus kaikista frisbeelajeista ja he ovat olleet lajissa mukana aivan lajin alkumetreiltä lähtien. Kouluttajien panos lajin kehitykseen eri vuosikymmenten aikana on ollut merkittävää niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. SFK:n kouluttajat työskentelevät Suomessa alueittain ja heitä kutsutaan SFK:n aluevalmentajiksi.

SFK:n aluevalmentajat

Sami Poimala

Aluevalmentaja Sami Poimala toimi vuosia Suomen frisbeegolfliiton puheenjohtajana, ennen nykyistä puheenjohtajaa. Poimala vastasi PDGA:n sääntökirjan suomennoksen käännöstyöprojektista. Ansiokas työ lajin parissa jatkuu ja Poimala vastaa SFK:n koulutusjärjestelmän kehittämisestä sekä aluevalmentajan työstä Uusimaalla.

Juho Rantalaiho

Aluevalmentaja Juho Rantalaiho voitti yksilölajien yleismestaruuden vuonna 2006 ja hän on edustanut Suomea frisbeegolfin maajoukkueessa viimeksi vuoden 2014 Euroopan mestaruuskilpailussa. Rantalaiho on toiminut yhteistyössä Kari Toivosen kanssa suomenkielisen frisbeegolfkirjan toimittamisessa ja hän toimii SFK:n Varsinais-Suomen aluevalmentajana.

Erno Väyrynen

SFK:n Pohjois-Suomen aluevalmentaja Erno Väyrynen on osoittanut viimeisen vuosikymmenen aikana kuuluvansa Suomen vaikutusvaltaisimpiin lajivaikuttajiin. Hänen työnsä Oulussa ja Pohjois-Suomessa on ollut laadukasta ja Oulusta onkin kasvanut yksi frisbeegolfin merkittävimmistä kaupungeista Euroopassa. Väyrynen toimi vuoden 2014 SM-turnauksen järjestelytoimikunnassa ja on työskennellyt ansiokkaasti projektin parissa, joka toi Ouluun frisbeegolfin Euroopan mestaruusturnauksen vuodelle 2016.

Jenni Eskelinen

Oulussa vaikuttava Jenni Eskelinen on koulutukseltaan liikunnanohjaaja. Jennin takan reunalla on vuoden 2014 frisbeegolfin EM-kulta ja vuoden 2016 EM-hopea. Jenni on vetänyt enemmän frisbeegolf-ohjaustapahtumia kuin juuri kukaan muu Suomessa liikunnanohjaajan työssään.

Leo Piironen

Vihdistä kotoisin oleva EM- ja SM-kultaa voittanut Leo Piironen tähtää tulevaisuudessaan ohjauksen ja valmennuksen pariin. Hän valmistui liikunnanohjaajaksi (AMK) Vierumäeltä vuonna 2020. Leo aloitti työt liiton nuoriso- ja koulutuskoordinaattorina huhtikuussa 2020.