Koululiikunnan tukimateriaalit

Frisbeegolf on matalan kynnyksen ulkoliikuntalaji. Se tarjoaa haasteita kaiken tasoisille pelaajille. Frisbeegolfia pelataan frisbeegolfradalla, jolla on heittopaikat ja maalikorit. Pelivälineenä ovat muoviset frisbeegolf-kiekot.

Pelin idea: Jokainen pelaaja heittää aloitusheittopaikalta eli tiiltä heiton, jonka jälkeen pelaamista jatketaan kiekon laskeutumispaikalta kunnes kiekko on maalikorissa. Väylällä käytetyt heitot lasketaan yhteen ja kirjataan ylös. Voittaja on se, joka pelaa koko radan pienimmällä kokonaisheittomäärällä.

Pelin kulku: Sopiva ryhmäkoko on 3-5 pelaajaa per väylä. Ryhmät voidaan lähettää matkaan kaikki samaan aikaan eri väyliltä. Täysimittaiselle 18-väyläiselle radalle mahtuu siis jopa 90 pelaajaa yhtäaikaisesti. Jokainen heittää yksi kerrallaan. Heittovuorossa on aina kauimpana maalikorista oleva pelaaja. Kun yksi pelaa, muiden tulisi pysytellä liikkumatta ja hiljaa, jotta he eivät häiritse pelivuorossa olevaa. Peliä jatketaan aina välittömästi kiekon takaa korin ja kiekon linjalla.

Etiketti: Turvallisuus on tärkeintä. Osuessaan ihmisiin tai esineisiin frisbeegolf-kiekko voi aiheuttaa vakavaa vahinkoa. Odota aina, että edessäsi ei ole ketään ennen kuin heität. Jos kuitenkin heitto karkaa ihmisiä kohti, varoita heitä golfista tutulla ”FORE!”-varoitushuudolla tai millä tahansa kovaäänisellä huudolla. Kunnioita toisia pelaajia ja luontoa. Älä roskaa äläkä vahingoita puita ja kasveja.