Alueelliset AM2-kiertueet 2017

 

Alueelliset Am2-tourit toteutetaan kaudella 2017 aluevastaavien seurojen välisenä yhteistyönä. Seurat voivat muodostaa neljän osakilpailun alueellisia kiertueita, joille nimetään tour-vastaava. Aluevastaavat koordinoivat Am2-kiertueet alueillaan.

Tourin osakilpailut järjestetään neljällä eri radalla ja osakilpailujen järjestäjien toivotaan kaikkien olevan eri seuroja. Kilpailut pelataan aina vähintään 18-väyläisellä radalla yhden tai useamman päivän osakilpailuina. Kaikki pelaavat vähintään kaksi täyttä kierrosta.

 

AM2 -tourien haku tapahtuu seuraavasti:

 1. Seurat sopivat keskenään alueellisen AM2-tourin järjestämisestä ja valitsevat keskuudestaan tour-vastaavan sekä osakilpailujen TD:t.
  • TD:llä tulee olla voimassa oleva PDGA lisenssi sekä hyväksytysti suoritettu toimitsijakoe (saatetaan voimaan tarvittaessa)
 2. Tour-vastaava lähettää vapaamuotoisen kiertuehakemuksen sähköpostitse toiminnanjohtajalle (osakilpailut, järjestävät seurat, ajankohdat, tour-vastaavan yhteystiedot, jokaisen TD:n yhteystiedot, mahdollisten loppupalkintojen maksaja ja verotustietojen kerääjä)
 3. Jokaisesta osakilpailusta tehdään oma kilpailuhakemuksensa: hakemuksen lisätietoihin kirjataan ”kilpailu pelataan osana [tourin nimi] Am2-kiertuetta”

 

ALUEELLISTEN AM2-TOURIEN 2017 SÄÄNNÖT

 

§1 Rakenne

AM2-tourit 2017 koostuvat neljästä alueellisesta osakilpailusta, jotka järjestetään eri radoilla.

AM2-tourin kunkin luokan voittaa eniten pisteitä kerännyt pelaaja. Yhteispisteisiin lasketaan kunkin pelaajan kolme parasta kilpailua.
Osakilpailut pelataan kukin yhdellä tai useammalla vähintään 18-väyläisellä radalla siten, että kaikki saavat pelata vähintään kaksi täyttä kierrosta.

 

§2 Luokat

AM2-tourilla kilpaillaan seuraavissa luokissa:

 • Intermediate Women (FA2) – järjestetään jokaisella kiertueella
 • Recreational Women (FA3) – vapaavalintainen
 • Novice Women (FA4) – vapaavalintainen
 • Intermediate Amateur (MA2) – järjestetään jokaisella kiertueella
 • Recreational Amateur (MA3) – vapaavalintainen
 • Novice Amateur (MA4) – vapaavalintainen
 • Junior Girls 1 (FJ1) – toinen tyttöjunioriluokista järjestetään jokaisella kiertueella
 • Junior Girls 2 (FJ2) – toinen tyttöjunioriluokista järjestetään jokaisella kiertueella
 • Junior Boys 1 (MJ1) – toinen poikajunioriluokista järjestetään jokaisella kiertueella
 • Junior Boys 2 (MJ2) – toinen poikajunioriluokista järjestetään jokaisella kiertueella
 • Advanced Master (MM1) – vapaavalintainen
 • Advanced Master Women (FM1) – vapaavalintainen

Kiertueen jokaisessa osakilpailussa järjestetään samat luokat. Muita luokkia ei AM2-tourin osakilpailuissa järjestetä.

Pro-pelaaja amatööriluokassa on sallittu kaikissa osakilpailuissa (Pros playing am), ei kuitenkaan junioriluokissa.

 

§3 Osallistuminen

Vuonna 2017 pelaajan kelpoisuusvaatimukset luokkiin ovat seuraavat:

FA1 (Advanced Women)
Luokkaan voivat osallistua kaikki naispelaajat.

FA2 (Intermediate Women)
Luokkaan voivat osallistua naispelaajat, joiden rating on alle 825.

FA3 (Recreational Women)
Luokkaan voivat osallistua naispelaajat, joiden rating on alle 775.

FA4 (Novice Women)
Luokkaan voivat osallistua naispelaajat, joiden rating on alle 725.

MA2 (Intermediate)
Luokkaan voivat osallistua kaikki pelaajat, joiden rating on alle 935.

MA3 (Recreational)
Luokkaan voivat osallistua kaikki pelaajat, joiden rating on alle 900.

MA4 (Novice)
Luokkaan voivat osallistua kaikki pelaajat, joiden rating on alle 850.

FJ1 (Junior Girls 1)
Luokkaan voivat osallistua kaikki alle 18-vuotiaat ja 18 vuotta vuonna 2017 täyttävät tytöt (vuonna 1999 tai sen jälkeen syntyneet), joilla ei ole PDGA:n pro-statusta.

FJ2 (Junior Girls 2)
Luokkaan voivat osallistua kaikki alle 15-vuotiaat ja 15 vuotta vuonna 2017 täyttävät tytöt (vuonna 2002 tai sen jälkeen syntyneet), joilla ei ole PDGA:n pro-statusta.

MJ1 (Junior Boys 1)
Luokkaan voivat osallistua kaikki alle 18-vuotiaat ja 18 vuotta vuonna 2017 täyttävät (vuonna 1999 tai sen jälkeen syntyneet), joilla ei ole PDGA:n pro-statusta.

MJ2 (Junior Boys 2)
Luokkaan voivat osallistua kaikki alle 15-vuotiaat ja 15 vuotta vuonna 2017 täyttävät (vuonna 2002 tai sen jälkeen syntyneet), joilla ei ole PDGA:n pro-statusta.

MJ3 (Junior Boys 3)
Luokkaan voivat osallistua kaikki alle 12-vuotiaat ja 12 vuotta vuonna 2017 täyttävät (vuonna 2005 tai sen jälkeen syntyneet), joilla ei ole PDGA:n pro-statusta.

Vuoden 2017 AM2-tourille osallistuminen on avoin kaikille pelaajille, jotka täyttävät luokkakohtaiset vaatimukset sekä alla esitetyt ehdot:

MM1 (Advanced Master)
Luokkaan voivat osallistua kaikki yli 40-vuotiaat ja 40 vuotta vuonna 2017 täyttävät (vuonna 1977 tai aiemmin syntyneet) pelaajat.

FM1 (Advanced Master Women)
Luokkaan voivat osallistua kaikki yli 40-vuotiaat ja 40 vuotta vuonna 2017 täyttävät (vuonna 1977 tai aiemmin syntyneet) naispelaajat.

Suomalaiset pelaajat

 • ilmoittautumishetkellä voimassa oleva SFL:n kilpailulisenssi

Ulkomaalaiset pelaajat

 • ilmoittautumishetkellä voimassa oleva PDGA-jäsenyys

 

§4 Pisteiden lasku

AM2-tourin yhteispisteisiin lasketaan kultakin pelaajalta maksimissaan kolmen osakilpailun pisteet. Jos pelaaja on osallistunut neljään osakilpailuun, lasketaan hänen yhteispisteensä niistä kolmesta osakilpailusta, joissa hän on saanut eniten pisteitä.
Kunkin luokan voittaa pelaaja, jonka yhteispistemäärä on tourin päätyttyä suurin. Maksimipistemäärä on 300 pistettä. Osakilpailuissa pisteitä jaetaan seuraavasti:

Kaikki luokat

Sija 1

100

Sija 16

45

Sija 2

93

Sija 17

42

Sija 3

87

Sija 18

39

Sija 4

82

Sija 19

36

Sija 5

78

Sija 20

33

Sija 6

75

Sija 21

30

Sija 7

72

Sija 22

27

Sija 8

69

Sija 23

24

Sija 9

66

Sija 24

21

Sija 10

63

Sija 25

18

Sija 11

60

Sija 26

15

Sija 12

57

Sija 27

12

Sija 13

54

Sija 28

9

Sija 14

51

Sija 29

6

Sija 15

48

Sija 30

3

Jos kaksi tai useampia pelaajia päätyy kilpailussa tasatulokseen, saa kukin näistä pelaajista heidän yhteisesti kattamiensa sijoitusten yhteenlasketut pisteet jaettuna tasatuloksissa olevien pelaajien lukumäärällä.

Jaetuista sijoista saadut pisteet lasketaan tarvittaessa yhden desimaalin tarkkuudella, pyöristettynä normaalien pyöristyssääntöjen mukaan.

Jos esimerkiksi MA2-luokan osakilpailussa sijalla 29 on neljä pelaajaa, pelaajat jakavat sijat 29, 30, 31, 32 ja pisteet 6, 3, 0, 0. Pisteet lasketaan yhteen ja jaetaan pelaajien lukumäärällä: 9/4 = 2,25. Sijan 29 jakavat pelaajat saavat pyöristyksen jälkeen kukin 2,3 pistettä. Seuraavaksi sijoittunut pelaaja saa 0 pistettä ja merkitään 33. sijalle.

Kilpailun keskeyttäneille ei jaeta pisteitä.

Kaikissa luokissa ratkaistaan aina voittaja sudden death -menetelmällä, jossa pelataan väylä kerrallaan ja kilpailu päättyy heti eron tullessa. Heittojärjestys “sudden death” –menetelmässä määräytyy seuraavasti: paremman viimeisimmän kierroksen pelannut pelaaja aloittaa ensimmäisen “sudden death” -väylän. Heittojärjestys on kiertävä, jossa ensimmäisen väylän avaaja heittää seuraavalla väylällä viimeisenä, jos ratkaisua ei ole syntynyt.

 

§5 Yhteispisteet

Jos kaksi tai useampia pelaajia päätyy tourin lopuksi tasapisteisiin sijoille 1-3, verrataan pelaajien sijoituksia niissä osakilpailuissa, joista heille lasketaan pisteet yhteispisteisiin. Paremman loppusijoituksen saavuttaa pelaaja, jolla on enemmän osakilpailuvoittoja. Jos ollaan edelleen tasatilanteessa, verrattaan kakkossijoja, sitten kolmossijoja jne.

Jos pelaaja on sijoittunut osakilpailussa jaetulle sijalle, niin vertailussa sija katsotaan samanarvoiseksi kuin jos pelaaja olisi yksin saavuttanut kyseisen sijan. Mikäli pelaajat ovat saavuttaneet täsmälleen samat sijoitukset, tourin voitto jaetaan.

 

§6 Osakilpailun järjestäminen

Osallistumismaksu ja ilmoittautuminen

Osallistumismaksu on 10€ kaikissa luokissa.Pelaajien on ilmoittauduttava kuhunkin osakilpailuun Kisakoneessa vaadittuun määräaikaan mennessä.  Osallistumismaksu on maksettava ennakkoon osakilpailun järjestävän seuran ilmoittamalle pankkitilille ja maksun tulee näkyä tilillä määräaikaan mennessä.

Järjestäjä organisoi aikataulun ja pelitavan niin, että kisaan mahtuu vähintään 72 pelaajaa.

Lähtökohtaisesti osallistumisoikeudet jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Touria haettaessa voidaan sopia erikseen muista käytännöistä (esim. kiintiöt tourin kokonaispistetilanteessa parhaille).

 

Palkinnot

AM2-tourin osakilpailuissa kaikissa luokissa jaetaan aina muistopalkinnot kolmelle parhaalle.

Kunkin osakilpailun osallistumismaksu ohjataan osakilpailun palkintoihin, loppupalkintoihin sekä järjestävälle seuralle.

Tour-vastaava ja osakilpailujärjestäjät päättävät yhdessä mahdollisten tourin kokonaispalkintojen jakamisesta tourilla kertynein varoin. Kiertueen loppupalkintojen ja osakilpailupalkintojen saajien tiedot kirjataan verottajan vuosi-ilmoitusta varten.

Kaikissa palkitsemisissa noudatetaan SFL:n ohjeistusta palkintojen maksimisummien osalta. Tämä koskee sekä osakilpailupalkintoja että kiertueen loppupalkintoja. Kiertueen loppupalkintojen maksimi määräytyy seuraavasti:

[osakilpailujen määrä x osallistumismaksu x luokkakohtainen maksimi]

Jo jaetuilla osakilpailupalkinnoilla ei ole vaikutusta kiertueen loppupalkintoja määrittäessä. Suositeltavaa on jakaa kiertueen loppupalkinnot maltillisina ja mahdollisimman laajalle joukolle pelaajia.

Kiertueen loppupalkinnoille päästäkseen pelaajan tulee kilpailla vähintään kaksi kiertueen osakilpailua loppuun asti.

 

§7 Muita sääntöjä

AM2-tourilla pelataan PDGA:n voimassa olevilla säännöillä.

Kaikkien tupakkatuotteiden (tupakka, sikari, piippu, nuuska, purutupakka, sähkötupakka) käyttö on pelaajakokouksessa ja kierroksen aikana kielletty. Kierroksella kielto on voimassa 2 min ilmoituksesta aina tuloskortin palautukseen saakka.

Jos kilpailija keskeyttää kilpailun, on hänen ilmoitettava siitä viipymättä kilpailunjohtajalle. Ilmoitus on tehtävä viimeistään tuntia ennen seuraavan kierroksen alkamista.

Protesti osakilpailusta pitää tehdä kirjallisena viimeistään vuorokauden sisällä osakilpailun tulosten Kisakoneessa julkaisemisesta liiton hallitukselle tai AM2-tour-vastaavalle. Väärin ilmoitetut osakilpailutulokset tai pisteet korjataan.

Järjestäjän on raportoiva ja toimitettava virallinen PDGA:n kisaraportti PDGA:lle ja SFL:n PDGA-maakoordinaattorille viikon sisällä osakilpailun päättymisestä. SFL:n toiminnanjohtaja sekä maakoordinaattori auttavat tarvittaessa raportin asianmukaisessa täyttämisessä.

SFL:n hallitus pidättää oikeudet muutoksiin.