Svenska

Sammandrag på svenska

Välkommen till Finlands frisbeeförbunds sidor, som ger dig ett grundligt paket om frisbeesporten i Finland (tillsvidare främst på finska).

Förbundet grundades år 1998 för att främja verksamheten för de individuella frisbeesportgrenarna.

Förbundet fungerar som nationell takorganisation för frisbeegolf och nationell representant för PDGA samt organiserar frisbeetävlingar och -evenemang i Finland.

I den mest populära grenen, frisbeegolf (discgolf), ordnas bl.a:
** En flerdagars FM-tävling.
* För främst nybörjare eller amatörer endags serietävlingar uppdelade i nivå A och B.

På vissa orter ordnar lokala frisbeeföreningar s.k. veckotävlingar (oftast en vardagskväll per vecka), var nybörjare lätt kan bekanta sig med sporten och få information om reglerna, utrustning och föreningsverksamheten. Dessutom brukar det ordnas en skild vinterserie.

** Dessutom ordnas frisbeetävlingar i de övriga individuella grenarna; precision, längd, SCF (MTA+TRC), freestyle, discathon och DDC. Även här koras finländska mästare i varje enskild gren och i s.k. allround, var spelarnas grenvisa poäng räknas ihop.

** = För att få delta i dessa tävlingar måste man ha betalt förbundets årsvisa medlemsavgift och licensavgift.
* = För att få delta i dessa tävlingar måste man ha betalt förbundets årsvisa medlemsavgift.

Mer detaljerade uppgifter om de olika tävlingarna:
- Kalender
- Resultat

Det finns frisbeegolfbanor av varierande kvalitet och svårighetsgrad. På de flesta får man spela helt gratis och utan förhandsbokning. USA, Sverige och Finland är bland de frisbeegolftätaste länderna och antalet banor och spelare ökar hela tiden.

Om man behöver ytterligare information om något specifikt, kan man kontakta styrelsens ordförande (överst på listan), någon annan styrelsemedlem eller någon av de övriga kontaktpersonerna runtom i landet.

Det går också bra att fråga, diskutera och informera på svenska i förbundets forum (man bör registrera sig, men behöver inte vara medlem i förbundet, för att kunna skriva inlägg).