PDGA Major

Major-turnauksiksi kutsutaan suurimpia ja kauneimpia yksittäisiä kilpailuja. Majorit eivät muodosta mitään varsinaista sarjaa, vaan ovat yksittäisiä kilpailuja, joissa järjestelyt ja palkintopotit ovat aivan eri luokkaa kuin muissa kilpailuissa. Joka vuosi pelataan tietyt Major-kilpailut kun taas jotkut Majorit järjestetään n. joka toinen vuosi.

MM-kilpailut

Sekä PRO-pelaajien että amatööripelaajien MM-kilpailut lasketaan myös Major-kilpailuiksi.

Lisätietoja MM-kilpailuista.

European Open

Suomessa, Tampereella, on järjestetty kolme kertaa (2006, 2007, 2009) Major-tasoinen kilpailu European Open. Suomalaista voittajaa ei näissä kisoissa olla vielä nähty – nähdäänkö se tulevana kesänä kun Suomen frisbeehuiput panevat parastaan Nokialla?

Lisätietoja: http://www.opendiscgolf.com

Scandinavian Open

Ruotsin Skellefteåssa n. joka toinen vuosi järjestettävä Major-kilpailu, jossa nähdään myös paljon suomalaisia. Skellefteå, Jesper Lundmarkin kotikaupunki, tarjoaa ehkä parhaan frisbeegolf-elämyksen mitä Euroopasta löytyy. Skellefteåssa on kisattu vuosina 2008 ja 2010.

Lisätietoja: http://www.sodiscgolf.com/

Japan Open

Japanin Major-kilpailu tarjoaa monessa mielessä unohtumattoman elämyksen. Rata ja puitteet muutenkin ovat uskomattoman upeat, järjestelyt kaikkinensa ovat huumaavat ja Japanilainen kulttuuri viehättävät länsimaisia kisaajia. Näistä syistä johtuen Japan Open on ollut suosittu myös suomalaisten kisaajien keskuudessa.

Erityislaatuisen Japanin turnauksesta tekee paikalliset säännöt, joiden mukaan kilpailussa on käytettävä alle 160-grammaisia frisbeitä. Tämä vaatiikin heittäjiltä aivan erilaista heittojen hallintaa, varsinkin kun sikäläiset tuuliolosuhteet ovat usein toista luokkaa kuin koti-Suomessa.

Lisätietoja: http://www.japanopen.info/

USDGC – United States Disc Golf Championships

USDGC on suurin, kohutuin ja halutuin kilpailu. Sinne ei pääse muuta kuin parhaat ja paikka pitää ansaita menestymällä jossain toisessa kilpailussa, jolle on myönnetty ns. qualifier-status. USDGC järjestetään joka vuosi Rock Hillissä, South Carolina.

Lisätietoja: www.usdgc.com

USWDGC – US Women Disc Golf Championships

Yhdysvaltain naisten mestaruuskilpailu, joka ei kuitenkaan nauti yhtä suurta kunnioitusta kuin USDGC.

USMDGC – Tim Selinske U.S. Masters Disc Golf Champioships

Master-ikäisten ja sitä vanhempien (yli 40-vuotiaiden) omat ikäkausien mestaruuskilpailut kantavat vuonna 2009 edesmenneen Tim Selinsken nimeä.

Lisätietoja: http://www.pdga.com/us-masters-disc-golf-championship