McBethille voitto, Pajulle kuudes sija ja suomalaisille neljä USDGC-paikkaa

European Open 2015 on saatu päätökseen Nokialla. Finaalipäivän hieman edellisiä päiviä epävakaisempi sää ei kilpailun tuloksien ja jännityksen tasoa juurikaan laskenut. Monituhatpäinen yleisö sai kuitenkin paikan päällä todistaa jälleen yhtä Paul McBethin voittoa eurooppalaisessa major-turnauksessa

”Saariväylä” koitui Wysockin kohtaloksi

Kolmen heiton takaa-ajosta USA:n Paul McBethiä jahtaamaan lähteneistä Will Schusterickista ja Ricky Wysockista jälkimmäinen tarjosi todellisen haasteen hallitsevalle European Openin mestarille.

Ensimmäistä kertaa koko turnauksen aikana toinen pelaaja otti McBethin kiinni, kun Wysocki nappasi birdien väylältä 14. Vielä väylä 15 sujui tasatahdissa, mutta väylällä 16 nähtiin lopulliseksi muodostunut ratkaisu.

Molempien pelaajien avaus laskeutui väylälle. McBeth heitti jatkoheittonsa ensimmäisenä ja lähestyi onnistuneesti väylän 16 saarekkeeseen. Wysocki sen sijaan tuhri lähestymisensä ohi saaresta kolmesti, mikä buncr hazard -säännöllä tarkoitti Wysockille tuplabogeyta. McBethin korttiin kirjattiin birdie.

McBeth valmistautui yleisömeren edessä ottamaan viimeiseltä väylältä voiton ratkaisevan nelosen

Vaikka Wysocki kavensi eron vielä kahteen heittoon väylällä 17, ei McBethillä lopulta ollut ongelmia napata voittoa, kun kaksi viimeistä väylää tämä pelasi varmasti par-tulokseen.

Kilpailun jälkeisessä tv-haastattelussa McBeth kuitenkin myönsi, että paineet vaikuttavat häneenkin. Erityisesti väylän 17 avaus oli jännittänyt häntä ja voitto tuntu varmalta vasta, kun viimeisen par-putin sai pudottaa korin juurelta korin pohjalle.

Ricky Wysocki jäi heiton päähän toiseksi, mutta piti kuitenkin takanaan päivän kuumimman kierroksen 53 (-11) pelanneen maanmiehensä USA:n Jeremy Kolingin.

Paju nousi kuudenneksi, Suomeen USDGC-kutsuja

Paras suomalainen oli lopulta melko odotetusti Seppo Paju. Voittotaistelun kannalta Pajun kone käynnistyi hieman liian myöhään. Toisesta kierroksesta lähtien Paju kuitenkin esitti huippuotteita ja nousi lopulta oikeastaan niin korkealle kuin mahdollista.

Seppo Pajun nostobirdie viimeiseltä väylältä ratkaisi hänelle kuudennen sijan

TV-haastattelussa Paju oli tyytyväinen, sijoitus 6. sivusi hänen parastaan major-kilpailuissa. Kokonaisuutena viimeinen kierros oli jälleen kärkitasoa, 57 (-7). Haastattelussa Paju kertoi myös, että avain suomalaisen pelaajan major-voittoon on ammattimainen harjoittelu tulevaisuudessa. Paju aikoo ainakin itse tällaista suunnitelmaa toteuttaa.

Pajun seuraava tavoite on elokuun puolella pelattavissa MM-kilpailuissa. Avoimen luokan maailmanmestaruus on ainoa mestaruustitteli, mikä Pajulta vielä puuttuu.

Yksi European Openin halutuista palkinnoista rahapalkintojen ohella on viisi jaossa olevaa paikkaa United States Disc Golf Championshipiin. Näistä paikoista suomalaisittain ilahduttavasti neljä meni suomalaispelaajille. USDGC-kutsun saivat Juho Parviainen (13. sija), Lassi Hakulinen (16.), Arttu Sikanen (19.) sekä Ilari Tuoma (22.).

Korkealle sijoittuneilla Seppo Pajulla ja Teemu Nissisellä (16.) kutsut olivat taskussa jo ennen European Openia.

Salonen ja Blomroos hienoihin sijoituksiin naisten luokassa

Catrina Allen viimeisen väylän triplabogista huolimatta selvään voittoon

Naisten luokan voitti selvällä erolla USA:n Catrina Allen. Allenia seurasivat kolme muuta yhdysvaltalaisnaista järjestyksessä Sarah Hokom, Valarie Jenkins ja Paige Pierce. Valta European Openin naisten luokassa vaihtui, sillä 2013 voittoa juhli Paige Pierce.

Heti kärkinelikon takana tuloslistoilla komeili kaksi siniristilippua. Eveliina Salonen piti finaalissa viidennen sijansa ja Henna Blomroos seurasi perässä kuudennella sijalla. Muita suomalaisnaisia ei finaalissa nähty.