Masterit kohtasivat Peurungassa

Masteri – Finnish Masters 2015 -turnaus järjestettiin 13.-14.6. Peurungassa. Frisbeegolfaavan Suomen keskipisteeseen saapui 110 pelaajaa eri puolilta Suomea, pelaamaan naisten ja miesten ikäluokissa.

Masteri on tapahtuma johon kokoontuvat lajilegendat nauttimaan yhdessäolosta ja jakamaan frisbeegolfin Spirit of the Game – reilun pelin urheiluhengen. Turnauksessa oli mukana pelaajia, joilla on vuosikymmenten kokemus frisbeegolfista elämäntapana kuten Marko Timonen, Petri Isola, Toni Asikainen, Ville Kotamäki, Ilkka Tamminen, Markus Stigzelius ja Timo Pursio.

Turnauksen johtajana toiminut Simo Väisänen toteutti jälleen erinomaisen laadukkaan tapahtuman, yhdessä turnauksen henkilöstön sekä kahden vara-td:n, Juuso Litendahlin ja Tuomas Turusen kanssa. Peurungassa pelattiin kahdella 18-väyläisellä radalla, Peurunka Hillside ja Peurunka Lakeview, jotka oli nimenomaan suunniteltu senioripelaajia varten. Kummankin radan par oli 54 ja väylien keskimitta alle sata metriä. Peli eteni radoilla hyvin ja pelaajat saivat siirtyä pelaamaan väylältä toiselle jouhevasti.

Kierrosten välissä oli aikaa nauttia Peurungan ravintolapalveluista ja kylpylästä, lisäksi avec-paketti sisälsi ohjelmaa myös puolisoille ja muille perheenjäsenille. Lauantai-iltana saunomisen ja rentoumisen jälkeen oli vuorossa yhteinen illallinen ravintola Villipeurassa jatkuen yöhön paikallisen Aboriginals-bändin viihdyttämänä.

Sunnuntain kolmannelle kierrokselle lähdettiin hyvin levänneinä vasta keskipäivällä ja kierroksen jälkeen jäi hyvin aikaa nauttia lounas ennen mitalikahveja ja kotiinlähtöä. Kisaa käytiin silti tiukasti aina viimeiseen heittoon asti ja sudden death-pelillä ratkaistiin sekä MPM-luokan voittaja Toni Asikaisen ja Timo Pursion välillä, MPG-luokan kolmas sija Maco Moilasen ja Heikki Savolaisen välillä, sekä MPS-luokas kolmas sija Markku Tohnin, Eero Savilaakson ja Jorma Toivaisen välillä.

MPM- ja FPG-luokkien kärkikolmikot

Lisäksi Masteri 2015 -turnauksen järjestelytoimikunta halusi palkita esimerkillisen frisbeepersoonan, joka on toiminut kaikessa lajiin liittyvässä toiminnassa jo vuosikymmeniä reilun pelin periaatteita noudattaen. Talin Tallaajat ry:n hallituksen jäsen Markus Stigzelius on toiminut lajin piirissä pitkään ja hänestä huokuu kaikessa toiminnassa Spirit of the Game. Laji tarvitsee puuhamiehiä ja esikuvia, joiden prioriteeteissa oma kilpapelaaminen on toissijainen lajin kehitykselle.